maandag, november 17, 2003

Shadayim!

Maandagmiddag en de maag- en darmproblemen (en de daarbijhorende misselijkheid) waar ik voorbije 2 dagen sterk last van had lijken grotendeels van de baan. Hierdoor heb ik de energie teruggevonden die ik gisteren niet meer had om mijn langverwachte eerste post te doen inzake mijn "multiplayer carriere". Het resultaat ziet u in de post hieronder.

Waar ik gisteren wel nog de energie voor kon opbrengen was een avondje BBC. Dankzij Belgatom weet ik dat er een nieuwe reeks is van Louis Theroux en indien ik de mogelijkheid heb, vind ik dat toch must-see tv. Louis Theroux heeft een speciale manier van reportages maken die me sterk aanspreekt. In de reportage van gisteren probeerde hij te achterhalen wie Michael Jackson is. Een mediaschuw figuur als Jacko krijg je natuurlijk niet zomaar voor de camera dus probeerde Louis aan de hand van interviews met familie en vrienden van Michael meer te weten te komen over de man. Zo had hij 2 'interviews" met Michael's vader, Joe. Een beeld schetsen van Michael ging zeer moeizaam maar des te beter kon men zich een beeld vormen over zijn vader aan de manier waarop die zich gedroeg en sprak. Een van de sterkste momenten van de reportage wat mij betreft was het ogenblik waarop Louis de vraag stelt aan Joe of hij Michael graag zou zien met een partner. Joe vraagt wat hij verstaat onder een partner waarop Louis naief en rechuit (zoals altijd) antwoordt met "a boyfriend or a girlfriend" waarop het interview wordt stilgelegd en uiteindelijk na veel gediscussieer wordt afgebroken. Papa Jackson kan niet tegen homo's en bijgevolg was de vraag meer dan beledigend: einde interview. Ik ben geen voorstander van het ongelukkige-jeugd argument maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het gedrag van Mr. Jackson over de jaren sterk het gedrag van Michael heeft bepaald. Benieuwd wat de volgende reportage ons brengt.

Als aflsuiter van de avond besloot ik nog naar Coupling te kijken, alweer een van de betere comedy shows van de BBC. Deze maal heeft Jeff succes bij een mysterieuze schone in hun stamcafe. Hij gaat erop af maar het blijkt dat ze geen Engels praat - iets wat hij totaal niet erg vindt. Iets later duikt een platborstige (sorry, essentieel onderdeel van de plot) vriendin op van de schoonheid die verklaart dat haar Israelische vriendin op reis is en slechts tijdelijk in het land is. Een dag later komt Jeff de knappe Israelische weer tegen, ditmaal zonder vriendin die kan vertalen. Bijgevolg ontstaat er een conversatie waar geen van de twee iets van verstaat en de misverstanden kunnen dan ook niet uitblijven. Zo denkt Jeff dat de knappe verschijning Shadayim heet terwijl dit eigenlijk Hebreeuws is voor "breasts" (oftewel tetn) en u kunt misschien al raden wat arme Jeff nog te wachten staat. Ik had de indruk dat het lachen mijn genezingsproces versneld heeft en zelfs indien niet, dan nog heb ik hartelijk gelachen. Friends is for wussies, Coupling is the real thing!

Als slot, sluit ik af met enkele wijze woorden van Jeff uit de aflevering van gisteren:
"I need breasts with brains. I don’t mean individual brains, obviously... I mean, not a brain each. You know, I like intelligent women, but you’ve got to draw the line somewhere... I think breast brains would be over-egging the woman pudding."

Shadayim!