dinsdag, november 11, 2003

Are you cool? I'm cool

Sommige herkennen hier misschien een stukje van het liedje "Scooby snacks" in van Fun Lovin' Criminals maar elke filmkenner zal onmiddellijk in de smiezen hebben dat dit een sample is die recht uit Pulp Fiction komt (de opening van de song is trouwens nog bekender - I love you honeybunny/Everybody cool this is a robbery/If any of you fucking pricks move I'm gonna execute every motherfucking last one of you). En inderdaad gisteren was het nog eens zo ver...VT4 zond de tweede en ongetwijfeld bekendste Tarantino uit.

Ik weet niet juist hoeveel keer ik de film al gezien heb, ik schat minstens 5 keer. Ondanks dit feit of misschien juist wel daardoor vind ik de film nog altijd opperbest...de minder klassieke opbouw van de film, een vuilbekkende Samuel L. Jackson zoals we hem het liefst zien, een John Travolta die de coolste motherfucker van zijn leven neerzet, enkele hilarische subplots, coole danspasjes die ik zelfs af en toe uit mijn mouw kan schudden als ik gedronken heb en een hele resem aan onvergetelijke scenes en quotes. Voor een stevige brok actie en humor zit ge dus steeds goed met deze film, tijd dus dat ge er eens naar kijkt Katrijn :p

En om de mensen de indruk te geven dat hier af en toe ook nog eens wat interessants te rapen valt:
een cool filmpje over basejumping *click* (14,1 MB)