donderdag, november 13, 2003

Quoi?

Acenue de la Couronne en hoe er te geraken met een rijbewijs maar zonder auto? Men neme de trein, stapt af in Brussel-Centraal en overvalt GTA gewijs een taxichauffeur en scheurt ervandoor. Spijtig genoeg was er file en de tacichauffeur bleek geen woord Vlaams te verstaan...niet geheel onlogisch als ge u in het midden van Brussel bevindt. Na een halfuurtje door de Brusselse spits kwam ik aan bij "Les caves du Picotin" alwaar ik allereerste bleek te zijn en wederom in het Frans mijne parlee mocht doen. Kort daarna begonnen de meesten toe te komen maar er zaten nog enkelen vast in het verkeer dus ergens tussen half 8 en 8 uur werd er pas begonnen met het diner. Het voorgerecht was iets visachtigs in iets deegachtigs en smaakte verrassend lekker, als hoofdgerecht waren het tongrolletjes met tagliatelli en als afsluiter nog een bord met verschillende soorten ijs, chocomousse en flantaart. Tijdens het diner konden we met een paar mensen van Accenture praten en vooral vragen stellen. Vermits we aan een lange tafel zaten werd er na een tijd ff van plaats verwisseld zodat we ook met een andere medewerker konden praten. Het ging er allemaal zeer informeel aan toe en de antwoorden waren zeer verhelderend en eerlijk...een geslaagde avond wat mij betreft.

Achteraf eventjes verlegen achter een lift gevraagd en me door een van mijn tafelgenotes aan het station van Etterbeek laten afzetten. Blijkbaar lag dat vlakbij, dit in tegenstelling tot de andere Brusselse stations die ik had opgezocht op hun ligging ten opzichte van de plaats van gebeuren. Natuurlijk was ik zo nog wel verplicht om van Etterbeek naar een van de grotere Brusselse stations te geraken (Midi - Central - Nord) en dat beloofde nog wel even spannend te worden want jawel, de trein moest er al lang zijn. Ik vind het zeer vriendelijk van het NMBS-personeel dat ze afroepen dat de trein richting Brussel-Zuid van 22u48 is aangekondigd naar Spoor 1 maar daar ben ik niet veel mee als hij er 5 minuten later nog steeds niet is. Met 10 minuten vertraging konden we uiteindelijk vertrekken richting Midi en in de Nord ben ik dan maar op de laatste boemeltrein richting Aalst gestapt.

Dit gezegd zijnde zou ik vriendelijk aan inK willen vragen om nu toch eens godverdomme te stoppen met refreshen...het is nu toch niet dat er hier zulke interessante dingen staan ;)

*mod* Crpy requested me to write some English stuff (in Dutch he only understands "tetn") so this one's special for you mr. Najc: "YOU'RE 15 YEARS OLD, YOU SHOULD BE IN BED RIGHT NOW!"