zondag, november 16, 2003

Goeiemorgen morgen

Het is niet van mijn gewoonte om zo vroeg op de dag te posten maar er zijn nu eenmaal ongeduldige mensen onder mijn fervente lezers en vermits ik toch nog wat energie over heb, begin ik er nu maar aan. Ik moet zeggen dat deze avond/nacht toch een ander verloop heeft gekend dan ik verwacht had.

1. Carnavalsfuif in Lede
Vanavond was er een fuif int Kuipken van de carnavalsgroep "Toeternitoe" van Kristel. Als steun had het merendeel van ons companie wel een kaart gekocht maar omdat een fuif toch eens iets anders is dan een avondje Cosa gingen we er met een paar man naartoe. De fuif was een tegenvaller spijtig genoeg ook al deed Kristel hard haar best wat deftige muziek te laten draaien. In Aalst werden de fuifzalen waar we in onze jeugd vele nachten hebben doorgebracht, tot onze spijt de voorbije jaren voorzien van geluidsbegrenzers...in Lede is dit echter nog niet het geval en ondanks de ongemakken die zoiets met zich meebrengt, zou men het beter overwegen. De muziek stond redelijk luid en op een bepaald moment werd het echt wel luid. Als mijn hemd al spontaan vanzelve in beweging komt, scheelt er iets met het geluidsvolume. Ten andere was aangekondigd dat een paar kandidaten prins carnaval van Lede hun nummer voor de verkiezing van 2004 gingen brengen. Als ajoin en fervent carnavalvierder moet ik wel zeggen dat ik van mening ben dat carnavalsmuziek enkel thuishoort tijdens de 3 dagen van carnaval...daarbuiten wens ik zo weinig mogelijk ermee geconfronteerd te worden op fuiven. Op deze fuif werden over de avond een paar nummers gezongen, een bepaalde kandidaat zong zelfs tweemaal zijn nummer en iets later kwam nog een kandidaat toe. Die brave mens werd dan natuurlijk ook de kans gegeven zijn song te brengen. Hij wist zich te verontschuldigen voor zijn laattijdig toekomen en bracht ter compensatie ook maar een tweede nummer...waarna een populariteitsgevecht tussen de rivaliserende kandidaten ontstond en de ene kandidaat voor de derde maal zijn nummer bracht. Toen hadden we het wel zowat gezien en tesamen met Jos ben ik dan maar huiswaarts gekeerd. Hopelijk hebben ze voor Mertens nog de Sisters of Mercy gespeeld en ik wil Kristel nog bedanken om de moeite te doen op regelmatige tijdstippen te gaan zagen achter betere muziek.

2. Slaapwel of nee toch niet
Jos was zo vriendelijk om mij thuis af te zetten en nadat ik goeienacht had gewenst aan mijn broer en zijn lief ging ik naar boven toe. Daar zag ik dat ik een berichtje had ontvangenvan Kevin met de mededeling dat er nog redelijk wat volk in de Cosa was en de vraag of ik niet meer afkwam. U kunt het al raden: "en wijlen weg...". Na een tijdje in de Cosa door te brengen ging ik nog efkes met Kevin naar de Cirque, iets wat als verwacht nogal kan uitlopen.

*interludium* Ik heb mijn volledige basisschoolperiode met Wim,mijn gebuur, in dezelfde klas doorgebracht en we zaten ook tesamen in dezelfde voetbalploeg. Nadien gingen we onze eigen weg en op een bepaald moment waren er problemen tussen hem (en bij uitbreiding zijn moeder) en mijn ouders - hij hield van veel kabaal en mijn vader werkt met de nacht. Om een lang verhaal kort te maken: alle contact werd verbroken met onze geburen.

Ik bevond me dus in een situatie waarin ik al jaren niet meer met mijn gebuur praatte en plots staat die daar in het midden van de Cirque en komt mij en Kevin groeten. Om het met een Southpark quote te zeggen: "this is what I call a sticky situation". We hebben uiteindelijk elkaar een paar keer over en weer getrakteerd en wat gebabbeld maar het blijft toch een rare situatie. Tegen de verbazing in van Kevin ben ik nadien nog wat blijven hangen...deels door mijn mannelijke hormonen die best vonden dat ik nog wat kon genieten van de vrouwelijke aanwezigheid en deels door het feit dat ik me wel amuseerde. Hierdoor is de nacht wel een stuk langer geworden dan ik voorzien had maar wat ge kunt meepakken moet ge maar meepakken, nietwaar? De mogelijkheid bestaat zelfs dat ik me binnenkort tegen betaling in het nachtleven stort...ik kan immers wel wat geld gebruiken en naar het schijnt zoeken ze nog volk als garcon in de Cirque en de Cosa. Indien er nog iets van komt, hoort u het hier wel nog. In de tussentijd ga ik nog even wat slapen en vooraleer ik deze middag door sommige mensen weer wordt lastig gevallen: later op de dag volgt het eerste deel over mijn "multiplayer carriere". Slaapwel!