woensdag, november 05, 2003

And now for the instrumental break...

Gisteren voor de tweede keer dit academiejaar naar school geweest...niet dat er een spannende les op het programma stond, ik moest gewoon mijn papier voor mijn IAJ (Individueel Aangepast Jaarprogramma) afhalen en binnendienen. En tegen de verwachting in heb ik toch nog een paar bekenden gezien...Saffer bijvoorbeeld doet nog een jaartje extra als Master in puntje-puntje en Thomas loopt er ook nog altijd rond natuurlijk.

Aansluitend in Brussel gebleven om 's avonds naar het optreden te gaan van My Morning Jacket en St. Thomas. Eerst ben ik nog ff in de Quick binnengewipt om de honger een beetje te stillen. Gelukkig kreeg ik nog een extra burger bij mijn Double Chicken menu want die stelde dubbel zo weinig voor als een gewone burger. Oja, en zeer klassiek in Brusselse eettoestanden...overal waar ge gaat, moet ge betalen voor het toilet.

Het optreden van My Morning Jacket was minder dan verwacht. Jim James was de laatste dagen ziek geweest en had nogal last van zijn keel en bijgevolg ook van zijn stem. Na een paar nummers werd dan ook besloten om de rest van de set instrumentaal te brengen. Enkel de laatste twee nummers waagde Jim zich nog even aan zingen. Ook al rockte de muziek hard en werd er zeer deftig gespeeld, toch was het duidelijk te merken dat het de stem van Jim is die de muziek op een hoger niveau tilt. Enerzijds ben ik wel blij dat ze een volledige set gespeeld hebben en niet zomaar van het podium gestapt zijn, anderzijds is het wel een spijtige zaak dat er maar een paar nummers gezongen werden. Nu, ze hebben beloofd snel terug te komen en hopelijk zit het dan wel mee.
Naar St. Thomas ben ik niet meer geweest...naar ik hoorde was het toch redelijk onmogelijk om een plaatsje in de zaal te versieren. Snap niet goed waarom ze van de AB Box per se naar de Club moesten wisselen (capaciteit Box 3x groter dan capaciteit Club).

Hiermee ben ik weer voor een tijdje uitgeconcerteerd of het zou moeten zijn dat ik nog een ticket win via school om naar Tom Barman te gaan. Naar school is dus blijkbaar toch nog voor iets goed :)