zondag, november 02, 2003

Leve Tupperware

Voor de mensen die dachten dat ik de kroegentocht van gisteren slecht verteerd had, niets is minder waar beste vrienden...gewoon een dagje in het verre Zandhoven doorgebracht met wat mede-crewleden van Lan Works. Gisteren ging er een Tupperware avond door bij Chrystl (oud worden, wat ik je brom) en we zouden geen mannen zijn, moesten we geen alternatieve avondactiviteit inrichten. We gingen op kroegentocht en niet zomaar om het op een verantwoord zuipen te zetten...jaarlijks worden we immers op de kwis in JH Terlinden op onze kennis van de sanitaire voorzieningen in de Aalsterse cafes getest en de voorgaande edities faalden we meestal nogal jammerlijk op deze vragen. Bedoeling was dus zoveel mogelijk cafes aan te doen en tussendoor genoeg te drinken zodat we op de volgende kwis duidelijk laten merken dat we wel meer Aalsterse pssijns kennen dan die van de Cosa, De Klok en enkele andere cafes.
De bereidwillige personen die me bijstonden op deze avontuurlijke doch leerrijke tocht waren Peet, Jos, Tom, Wout, Filip (De Groeve), Bart, Mertens en (Frederik) Saeys. Ziehier in chronologische volgorde de cafes en etablissementen die we hebben aangedaan:

1. Cafe Vredeplein - Vredeplein (pintje)
Ouw-mensen-cafe...nettemin gezellig, een vrouwelijke uitbaatster (nogal zeldzaam zo is gebleken) en ge krijgt fijne sneetjes salami met look bij uw pinten.

* Twilight
De bekendste gay bar van heel Aalst en omstreken, lyrisch bezongen in het liedje "Al wie da ni springt". Spijtig genoeg was de keet gesloten...sorry kids :)

2. The Saloen - Ridderstraat (pintje)
Het was nog maar 8 uur dus het was er kalm. Tafels waren gedeeltelijk verdwenen met het oog op een Halloweenfuif vermoed ik. Goeie muziek, vriendelijke bediening.

3. The Afterdark - Vooruitgangstraat (pintje)
Opvolger van het beruchte cafe "The dark". Een cafe met een professionele nagelploeg...nooit geweten dat er in zoiets competitie werd gehouden. Hinderlijk: grote blacklight die nogal vol in uw gezicht straalt

4. Paddy's - Stationsplein (Guinness)
In de traditie van Ierse pubs: drank, voetbal en muziek. Gezellig interieur, lekker warm en ge kunt er ook eten als ge wilt. Ter plaatse troffen we toevallig Erik Verdoodt aan, de man achter de kwis in JH Terlinden en dus ook de toiletfoto's. Het enige "gewone" bier dat er te drinken valt, is Carlsberg...ook geen Palm dus.

5. Cafe 't Ajuintje - Stationsplein (pintje)
Klein cafe, nog verscheidene carnavals gaan vieren (en ook wel eens af en toe in slaap gevallen). Gewoon cafe voor ouder volk dat niet altijd beseft dat de voetbalscores niet veranderen als Teletekst op stop wordt gezet :)

6. Diamond's Club (voorheen De Steeg) - St-Jorisstraat (pintje)
Vergeet alles wat u zich ooit herinnerde van De Steeg. De Diamond's Club is ongeveer het tegenovergestelde qua design en heeft nu een heel hoog lounge-gehalte, zij het dat de muziek nog niet volledig conform het meubilair is. Het rook er nog naar verf dus waarschijnlijk waren de verbouwingen nog niet al te lang gedaan. Ideaal cafe om eens op het gemak te gaan zitten op voorwaarde dat er niet veel te volk is want er kan nog minder man binnen dan vroeger (toog pakt ongeveer helft van het cafe in en de zetels laten niet echt toe om vlot te passeren wanneer er meer volk aanwezig is)

7. Lagoon - Hopmarkt (pintje)
Redelijk smal cafe maar gezien het feit dat het nogal mikt op after party volk van het naastliggende "The Kings" was er quasi geen kat toen wij er toekwamen.

8. Cafe d'Alost (voorheen Melrose) - Hopmarkt (pintje)
Trendy club met heel mooi interieur. Niet voor de eerste maal waren we op een minder gangbaar uur toegekomen zodat we de enige aanwezige waren...ze hebben speciaal voor ons het vat moeten aansluiten. Enige nadeel aan dit trendy kot zijn de trendy prijzen: 2 Euro per gewone consumptie (bier/frisdranken).

* Cafe 't Druppelken - Gentsestraat
Dit cafe bestaat blijkbaar niet meer en herbergt momenteel een tapas bar...bijgevolg op naar het volgende etablissement.

9. Cocoon - Keizerlijk Plein (pintje)
De toog is ongeveer ingericht als de toog in de reeks "Cheers"...spijtig genoeg is de oppervlakte ongeveer even groot als de rest van het cafe. Bijgevolg kunt ge gemakkelijk achter den toog een driewielerkesrace doen terwijl ge langs de andere kant van de toog soms volledig het halfrond moet doorschuiven om de garcon te kunnen laten passeren. Reken daar nog eens bij dat ge per pint meer dan 2 Euro betaalt en ge weet al snel dat er enkel ouder volk komt.

10. Cafe Soleil - hoek Zoutstraat/Keizerlijk Plein (pintje)
Klein maar gezellig cafeeke...nothing more, notting less.

11. Cafe Den Babbelaar - straatje tussen Hoogstraat en Pontstraat (pintje)
Ouder volk, rustige muziek...ideale plaats om eens op uw gemak een gesprek te voeren.

12. Fragil (voorheen Route 66) - rechtover Sint-Martinuskerk (pintje + cola)
Cafe dat voornamelijk commerciële dance en carnavalsmuziek draait...muziek staat er loeihard.
Het enige leuke was dat Verena er achter de toog werkt en ook al was het jaren geleden ze mij nog kende (onze Peet niet, maar hij is er dan ook sexier op geworden met de jaren)

* Montana - Hopmarkt
Niet binnen geraakt wegens al aan het opkuisen.

* 't Clubken - Hopmarkt
Niet binnen geraakt wegens totaal overcrowded

13. Caffee Cognac - Grote Markt (pintje)
"Nieuw" cafe van Stef van de Promille dat op wat ouder volk mikt...goeie muziek maar kutsaai volk en het was er veel maar dan ook veel te warm.

14. Arte Nova - Rozemarijnstraat
Niet binnen geweest wegens dringende behoefte aan een goeie Bicky Burger. Om het kort samen te vatten met de woorden van Wout: "zatte kloten en dwaze wijven"

15. De Gaadvis - Rozemarijnstraat (pintje)
Kan niet echt veel volk binnen maar op dat ogenblik van de avond was dat geen probleem. Sympathieke uitbaters maar ze hebben blijkbaar nog wat problemen om zich te profileren als jazz- en bluescafe. Zo is een deel van de inrichting niet zo jazz- en blues-uitziend en als je op korte tijd hetzelfde liedje viermaal oplegt, denk ik dat er toch iets scheelt met je muziekaanbod. Mits ze binnenkort zich wat duidelijker gaan richten op een jazz- en bluespubliek kan dit een zeer aangenaam cafe worden

16. Cosa Nostra - Rozemarijnstraat (pintje + Duvel)
Ons stamcafe en daarmee ook einde van onze lange tocht.

Als slot nog even meegeven dat verschillende personen soms minder alcoholische dranken tot zich namen of een rondje oversloegen vooraleer een deel van hen onder zijn vijs krijgt van zijn vrouwelijke wederhelft.
En zeg eens dames, wanneer is de volgende Tupperware avond? :)