dinsdag, september 30, 2003

2 late

Een klein half jaar geleden daverde de gameswereld op zijn grondvesten. Er zou een opvolger voor het succesvolle Half-Life komen, men was er zelfs al aan bezig en men verwachtte het eind september in de winkelrekken te krijgen. In de tussentijd werden nu en dan wat preview- en techmovies gereleaset die moesten demonstreren wat de nieuw ontwikkelde games engine allemaal uit zijn mouw kon schudden. Na elk filmpje waren steeds meer klanken van verwondering te horen en het leger fanboys groeide aan...

Hoewel na een tijdje werd bericht dat het spel pas later zou uitgebracht worden door een beslissing van de distributeurs, bleven alle fanboys bij de releasedatum van 30 september zweren. Het zou immers om een gerucht gaan en natuurlijk zou Half-Life 2 tijdig in de winkels liggen, Gabe Newell zelve had het immers gezegd. Hoe dichter de releasedatum kwam, hoe meer geruchten er kwamen en hoe minder officiële mededelingen. Zelfs toen vorige week nog geen enkel bericht was gemeld over het gold gaan van het spel hadden de fanboys er nog steeds hoop op "want het zou wel eens een verrassing kunnen zijn".

Dit was dan ook de perfecte reden voor mij vandaag om goedgemutst rond te lopen. Niettegenstaande mijn leedvermaak moet ik toegeven dat ik ook hoop op een zeer recente release, zij het dan om andere redenen als de fanboys. Zij willen zo snel mogelijk het spel, ik daarentegen wil gewoon dat ze zo snel mogelijk hun bek houden...hoe mooi de graphics zijn, hoe goed de AI is, hoeveel beter het niet is dan andere games in ontwikkeling, hoe revolutionair alles zal zijn in multiplayer, welke hardware voldoende is...en dit allemaal op basis van een luttele 10 minuten promo filmpjes. It drives me up the walls!
Bij deze dus een oproep aan Gabe Newell en/of zijn distributeurs, zorg er alstublieft voor dat die troep zo snel mogelijk in de winkel ligt, zoniet zie ik me genoodzaakt een paar fanboys (extra) neer te knuppelen...dank bij voorbaat.