zaterdag, september 27, 2003

Kwisserdekwis

Sorry dat er ondertussen weer een dagje is tussengekomen maar ik ben gisteren nogal druk bezig geweest met het prutsen aan mijn pc en mijn videokaart (*nerd*). Zo heb ik ondertussen ontdekt hoeveel mijn hardware aankan en momenteel geeft dit als resultaat een score van 18392 punten met de AquaMark3 benchmark.

Om terug te komen op de kwis van donderdag, we zijn uiteindelijk 3e geëindigd met 3 punten achterstand op de winnaar. Totaal geen slecht resultaat alhoewel er misschien net ietsje meer had ingezeten. Tot ons aller genoegen bleek nog steeds de kwis afgesloten te worden met de klassieke tetnscene uit de film "Camping Cosmos". Voor degenen die niet gekend zijn met de film van Jan Bucquoi (niet dat ik het ben maar ik heb de scene al een 20tal keer gezien, zelfs meer waarschijnlijk), de befaamde tetnscene wordt ingeluid door een Arno verkleed als baywatch lifeguard die aftelt - un, deux, trois - waarna de camera een rij van 6 zonnende dames in monokini afgaat waarbij als laatste in de rij de befaamde zij het inmiddels al overleden airbag-wonder Lolo Ferrari ligt. Laat u niet misleiden, over deze scene worden de moeilijkste vragen gesteld zoals daar zijn 'hoeveel bandjes heeft de derde dame om?", "welke kleur heeft de handdoek van vrouw nummer 5?" en soortgelijke vragen.

Gisteren was een totaal ander verhaal. In Lokeren deden we mee aan een kwis waar iets professioneler kwisgezelschappen op afkomen. Gelukkig voor ons had de organisatie beslist de kwis iets gemakkelijker te maken dan de vorige edities. Dankzij één immense slechte ronde (2 op 20) hebben we nog een paar plaatsen kwijtgespeeld maar uiteindelijk zijn we toch geëindigd op een niet-beschamende 19e plaats (van de 34 ploegen). Er waren redelijk wat prijzen voorzien en zo ben ik er nog in geslaagd 2 pakken Pocket Prince koeken mee naar huis te nemen (damn fine cookies)