maandag, september 29, 2003

Frederick Garvin, hero of Neverwinter

Het leven is meer dan fps'en alleen. Zo had ik een paar maanden terug besloten om eens aan Baldur's Gate 2 te beginnen, een van de grote namen in het rpg genre, maar dat viel toch wat zwaar uit. Gelukkig was er Divine Divinity, een rpg met redelijk wat hack 'n' slash elementen, dat zeer vlot speelde, een goed uitgewerkt verhaal had en veel humor bevatte. In zekere mate was het natuurlijk een "rpg light", er was geen sprake van dobbelstenen of de D&D rules set. Als opvolger daarvan wou ik toch iets spelen dat meer bij "the real thing" aanleunde en zo kwam ik terecht bij Neverwinter Nights.

Vorige nacht ben ik er eindelijk in geslaagd om met mijn character (Frederick Garvin, half-elf lvl 17 druid lvl 3 fighter) Neverwinter voor eens en voor altijd te redden van Morag en zijn gespuis. Eerlijk gezegd was ik wel blij dat het gedaan was want ik kon niet meer verder stijgen in level en ik had niet veel zin om nog veel over en weer te lopen. Desalniettemin viel NwN heel goed mee en ben ik langzaamaan klaar om eens aan BG2 te beginnen.

/me casts End of Inspiration lvl 3