zondag, september 21, 2003

Chicago

Zaterdagavond begint stilaan uit te groeien tot mjin vaste filmavond in het weekend. Gisteren was het de beurt aan de film "Chicago", een musical met in de hoofdrollen Richard Gere, Renee Zellweger en Catherine Zeta-Jones (Douglas). Eerst en vooral moet ik vermelden dat musicals niet het meest gemakkelijke genre zijn voor een film. Het feit dat er maar slechts enkele grote filmmusicals zijn die in het collectief geheugen liggen is daar enigszins het bewijs van. Een tweede feit dat ik moet meegeven is dat de cast niet bepaald bestaat uit mijn favoriete acteurs/actrices. De enige noemenswaardige acteerprestatie die ik me herinner van Richard Gere dateert al van 1990 toen hij een corrupte flik speelde in "Internal affairs". Van de dames heb ik ook nog geen enkel opmerkelijk wapenfeit gezien, al moet ik toegeven dat ik "Traffic" nog niet gezien heb en mevrouw Douglas scheen daarin wel goed op dreef te zijn. Om alles kort samen te vatten, mijn verwachtingen lagen niet echt hoog.

Gezien mijn verwachtingen moet ik zeggen dat de film mij meer dan aangenaam verrast heeft. Ik vind de muziek beter ingepast in het verhaal dan in andere filmmusicals zoals bijvoorbeeld Moulin Rouge. Terwijl bij de meeste musicals altijd een zekere breuk is tussen de gewone gedeeltes en de muziekgedeeltes, is dit hier niet het geval en worden beide mooi met elkaar verweven. Op de acteerprestaties valt ook zeer weinig aan te merken...Gere, Zeta-Jones en Zellweger acteren, zingen en dansen dat het een lieve lust is. Kortom, "Chicago" is best een goeie musical en aan te raden aan de mensen die eens iets anders willen zien.