zondag, september 28, 2003

Angel heart

Weekendfilms op TV1 laten meestal sterk te wensen over, u kent ze wel de lading tearjerkers over kankerpatientjes, kapotte huwelijken en gehandicapte schoonmoeders. Het slechtste van wat ooit op waargebeurde feiten is gebaseerd wordt er u wekelijks halflauw voorgeschoteld. Gisteren werd tegen de gewoonte in een goeie film geserveerd en ware het niet dat Belgatom me erop gewezen had, ik had er nooit weet van gehad. De film in kwestie was "Angel heart" en ik veronderstel dat dit bij jullie evenveel bellen doet rinkelen als in de gemiddelde Gert & Samson aflevering. Ook ik had er nog nooit van gehoord...sommige films worden blijkbaar minder snel opgeslaan in het collectief geheugen.

De film wordt geregisseerd door Alan Parker, bekend van ondere andere "Birdy", "Fame", "The Commitments" en recentelijk "The life of David Gale". De hoofdrollen worden vertolkt door Mickey Rourke (de boxer/acteur die spijtig genoeg te weinig uit zijn carriere heeft kunnen halen) die geeft aan prive-detective Harold Angel, een langharige Robert De Niro die de geheimzinnige meneer Cyphre speelt en Lisa Bonet (sommige herinneren zich haar misschien nog van de Cosby Show) die de sensuele Epiphany Proudfoot neerzet. De plot is zeer simpel: Angel krijgt de opdracht een zekere Johnny Favorite te zoeken. Zijn taak wordt moeilijker dan voorzien wanneer blijkt dat alle personen die hij hierover aanspreekt op gruwelijke wijze aan hun eind komen. Zal hij uiteindelijk Johnny Favorite vinden, wie pleegt de moorden en wat is de rol van de mysterieuze meneer Cyphre?

De film mag dan totaal niet bekend zijn, het is weldegelijk een pareltje van een film met een zeer authentieke feel. Het zou me tevens niet verwonderen dat anderen hun mosterd bij deze film zijn komen halen (Memento bijvoorbeeld). De film is dan ook van harte aan te raden aan iedereen die zin heeft in een oerdegelijke thriller.
(En nogmaals bedankt aan Belgatom voor de tip)