donderdag, september 18, 2003

Enter - Enter - F8 - Enter - ...

Computers, gotta love them...vooral als ze niet werken. Zo heb ik de voorbije dagen zitten prutsen aan mijn broer zijn nieuwe pc (jawel, de familie breidt uit) en zitten klooien aan mijn oude 450 (the one with sauna but without room for the Mercedes nor the swimming pool). Een kleine vijftien keer formatteren, de uren die men op een scherm zit te staren in de hoop dat de pc deze keer wel tot aan 100% geraakt in plaats van de 95...niet meteen de leukste manier om uw dagen te spenderen. En dan was er nog het mysterie van de netwerkkaart...

Na het succesvol formatteren en installeren van Windows XP bleek deze de netwerkkaart nergens terug te vinden. En na het verwijderen van de netwerkkaart wou het scherm plots niet meer opstarten (I went like "&é!@'§#!ç). Dus heb ik toen maar wat zitten sleuren en zijn computer aan mijn scherm gehangen en vice versa en alle problemen waren weer van de baan. Nadien heb ik er gewoon nog mijn oude netwerkkaart ingepleurd en alles werkte perfect. Eerste reactie wanneer hij thuiskwam: "wat doet die brolkaart in mijn pc?" (insert some more random symbols like #@{).
Uiteindelijk is alles opgelost geraakt door de kaart op een paar andere pci slots uit te proberen (nogmaals een sterk #&!é@ ). Tot zo ver het geek news!