dinsdag, september 23, 2003

Wallpapers

Hoewel men als pc-gebruiker in principe niet zoveel op de desktop moet kijken maar wel op de vensters van de openstaande programma's, is men nogal snel geneigd een andere achtergrond in te stellen dan de bijgeleverde windows wallpapers. In principe is er niks mis met de klassiek blauwe achtergrond van Windows (zeer sober en niet te pijnlijk voor de ogen) maar natuurlijk voelen we er meer voor om de wallpaper te customizen. Waarom op een effenblauw kleurtje kijken als je ook op iets mooiers kan kijken? Geen wonder dus dat er veel wallpapers zijn te vinden met halfnaakte vrouwen of blinkende sportwagens, maar op mijn desktop zal je ze niet weervinden.

Ziehier een kort overzichtje van mijn wallpapers (in chronologische volgorde):

  • Junkyard: de cover van het album "Junkyard" (duh!) van The Birthday Party, de vroegere groep van Nick Cave...vond het wel een mooie cover maar ten opzichte van mijn andere wallpapers is deze wel heel druk.

  • First spadekill: bij de beta 2.0 release van Day of Defeat werd de spade ingevoerd als primary weapon voor de axistroepen. Mijn eerste kill die ik ermee maakte, werd meteen vereeuwigd in dit screenshot en prijkte een hele tijd op mijn desktop.

  • Dark Apollo: wallpaper van de clan Dark Apollo waarmee ik in mijn post-cs tijdperk samentroepte op de M² lanparties.

  • Divine Divinity: DivDiv was het eerste rpg dat ik speelde. Het spel is verre van lineair, heeft een paar originele concepten en bevat heel wat humor. Hoewel ik geen absolute kenner ben van het genre kan ik toch zeggen dat dit een van de betere rpg's is dat er te vinden is.

  • Lost Highway: een van mijn favoriete films. Een waar Lynch-pareltje met een duister sfeertje en heerlijke muziek.

  • Sleeping with ghosts: albumcover van de laatste Placebo cd. Spijtig genoeg ben ik de echte wallpaper kwijtgeraakt dus moeten jullie het met dit fotootje stellen.

  • Brainwashed: zeer sobere maar mooie wallpaper, afkomstig van de site die onder andere de homepage van Godspeed You Black Emperor host.Mensen die hun eigen wallpapers beter vinden, mogen dit natuurlijk altijd posten in de comments ;)