zaterdag, april 01, 2006

Hot Water Music - The New What Next

Op hun zesde album "The New What Next" gaan de veteranen van Hot Water Music op zoek naar vernieuwing en komen voor de dag met een geslaagde combinatie van punkrock, emo en alt rock.
3.4/5Voor dit album deed Hot Water Music voor een derde maal beroep op Brian McTernan om achter de knoppen te komen zitten. De eerdere samenwerkingen resulteerden niet enkel in een goeie opnamesfeer maar ook in een groeiend vertrouwen in elkaars kunnen. De vruchten hiervan zijn ook merkbaar op dit album.

Naar eigen zeggen heeft Hot Water Music getracht elk nummer een eigen stijl en karakter mee te geven. Niet alle songs profiteren even sterk van die aanpak. Zo klinken "Bottomless seas" en "Ink and lead" net iets te ongeïnspireerd, maar voor de rest hoort u ons niet klagen.

Het album opent met "Poison", een nummer dat nogal schatplichtig is aan Bad Religion. Nadien volgt de brok emo "The end of the line". Hun song "My little monkey wrench" valt niet te verwarren met "Monkey wrench" van de Foo Fighters, ook al is het catchy as hell.

Met de nummers "Under everything" en "The ebb & the flow" gaat de band op geslaagde wijze de alt rock tour op (merken we daar een vleugje The Sheila Divine?). "There are already roses" en "This early grave" doen het dan weer goed met enkele karakteristieke punkriffs. Afsluiter "Giver" tot slot zien we het nog zeer goed doen op festivals: een onvervalst punkrocknummer dat gemaakt is voor meezingende, springende en klappende mensenmassa's.

Met "The new what next" heeft Hot Water Music een album afgeleverd dat niet snel gaat vervelen. Het album bevat heel wat aanstekelijke nummers die ons met volle goesting doen uitkijken naar de zomerfestivals.

Labels: ,