zaterdag, april 01, 2006

Austin Lace - Easy to Cook

Haal de zomer in huis met de nieuwste van Austin Lace
3.2/5


Nieuwjaar vieren in de zwembroek is in Australiƫ niet bijster abnormaal en we zien de jongens van Austin Lace hetzelfde doen, ook al wonen ze in Nijvel. In het putje van de winter laten ze namelijk deze collectie zomerse songs op ons los.

"Come on, come on, come on" opent de plaat en probeert ons stilletjes van onze Leuvense stoof weg te lokken. Bij "Say goodbye" zijn we niet meer te houden en vaag horen we moeder nog iets roepen over een sjaal en muts terwijl we in onze kast onze zwemshort aan het zoeken zijn. "Sunshine for everyone" roepen we nog snel voor we de deur uitstormen en in de brede sloot zonlicht stappen die "Wax" heet.

Eenmaal het initieel enthousiasme wat gekoeld ("Bossanova", "Hush-hush") blijkt dat het openluchtzwembad gesloten is en niet alle goeie ideeƫn een succes zijn ("Accidentally yours", "Kill the bee"). Gelukkig kunnen we ons onderweg naar huis nog opwarmen aan "Telepheric love", "Your heart is a hook" en "To Ronald" zodat we dit avontuur toch nog zonder een verkoudheid kunnen afsluiten.

"Easy to Cook" bevat 12 zomerse popsongs die in barre, winterse tijden net iets te licht uitvallen. Het klinkt leuk, het klinkt fris maar er blijft spijtig genoeg te weinig van hangen. Zelf verkiezen we de zon boven de zonnebank maar mensen die snakken naar een straaltje zon zullen hiermee wel genoegen kunnen nemen.

Labels: ,