vrijdag, september 12, 2003

When the man comes around

De meeste van jullie zullen weinig bekend zijn met het country genre...niet ten onrechte want het cliche van een jodel hier en een line-dance daar zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Gelukkig zijn er ook mensen die een aparte sound hebben en zich van de rest op kwalitatieve wijze weten te onderscheiden. Johnny Cash was zo iemand...hij was zelfs meer dan dat. Johnny Cash was een levende legende.

Niet alleen werd hij aanbeden in de country-wereld maar ook ver daarbuiten. Vooral sinds zijn "American"-reeks kon hij ook op heel wat respect rekenen in de rockwereld. Op deze albums coverde hij gekende en minder gekende songs op zijn eigen wijze: "I see a darkness" van Bonnie Prince Billy, "Hurt" van Nine Inch Nails, "One" van U2, "The mercy seat" van Nick Cave om er enkele op te noemen. Het is zeker de moeite om die albums eens te beluisteren.

Hopelijk vallen er voor de rest van het jaar geen doden meer want dit is na Barry White en Warren Zevon al de derde grote meneer die wegvalt in korte tijd. So long to the man in black!