woensdag, juni 27, 2007

Mighty Mouse

Gemengde gevoelens bij het concert van Modest Mouse maandag in de AB.

Grootste schuldige in het verhaal was naar mijn bescheiden mening de setlist. Met een nieuwe plaat onder de arm kan je wel een stapel nieuwere nummers verwachten, maar spijtig genoeg greep de groep naar de meest inwisselbare songs. Daarnaast kregen vooral "Lonesome crowded west" en "The moon and Antarctica" te weinig aandacht. De reacties van het publiek waren dan ook redelijk mak bij momenten. Het moet de band niet helemaal ontgaan zijn, getuige Isaacs - zij het moeilijk verstaanbare - bindteksten.

Wanneer er echter gezongen en gespeeld werd, was het vaak met het heilige vuur. Isaac blafte en beet dat het een lieve lust was en mister Johnny Marr stond wel heel cool en getalenteerd aan zijn gitaar te sleuren, zoals bijvoorbeeld in "Bury me with it". "Tiny city made of ashes" was een kanjer van een rollercoaster ride die spijtig genoeg even zonder motor leek te vallen door het neurotisch heen-en-weer gestapel van microfoonstandaarden. Sommige mensen doen de raarste dingen op een podium. "Spitting venom" zette evenwel de eerdere missers recht in een verschroeiend slot.

Modest Mouse zette een goed concert neer, maar liet na ons van onze sokken te blazen. We zijn er nog niet helemaal uit bij wie de fout ligt.

Setlist:
Satin In A Coffin - Dashboard - Bury Me With It - Fire It Up - Paper Thin Walls - Float On - Education - Little Motel - Bukowksi - We've Got Everything - Out of Gas - Tiny Cities Made of Ashes // Fly Trapped In a Jar - Breakthrough - Doin' The Cockroach - Spitting Venom

Op weg naar de AB ben ik trouwens mijn allereerste Bonoms tegengekomen. Sjieke dinges!

Labels: ,