zaterdag, juni 23, 2007

De maand - Dag 8 tot 14

Dag 8 - Testedoene
U heeft geen idee welk een muziekfreaks er bestaan, indien u nog nooit op een professionele kwis bent geweest, eentje zoals in Bellem bijvoorbeeld. Zelfs ik durf er mij na al die keren nog steeds over verbazen. Dat neemt niet weg dat ik een van de zeldzame enkelingen in de zaal was die "Organeum" van Girls in Hawaii juist had.

Prijzen worden echter aan de eindmeet uitgedeeld en op een sterk deelnemersveld waarbij de eerste slechts 77% wist te halen, eindigden we op een zeer verdienstelijke 12e plaats met 62% van de punten. Ploeg 24 tot en met 60 haalden de helft niet. U ziet, niet voor pussies zo'n kwissen.

Aangezien mijn sociaal leven zich niet enkel beperkt tot kwissen, werd er bij thuiskomst nog snel van een warme douche genoten alvorens me om half 3 's nachts nog naar een trouwfeest te begeven. Ik was niet aan het liegen toen ik zei dat ik een drukke kalender voor de boeg had.

Dag 9 & 10 - Small boys in the park, jumpers for goal posts

Voetbaltornooien zijn onlosmakelijk verbonden met mijn jeugd. Samen een hoekje in een grote tent zoeken om ons om te kleden, ons kabas meezeulend van de ene match naar de andere, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Tussen de wedstrijden door languit in het gras liggen, op ons gat langs de zijlijn naar 2 andere ploegen zitten kijken of op het gemak de bal wat rondtikken op een vrij stukje veld. Discussiƫren over welke ploeg we zouden moeten aankunnen, hoe ver we zouden kunnen geraken in het tornooi en welke ploegen we op de weg naar de finale zouden tegenkomen. En als we het niet zo ver schopten was er nog altijd die ellenlange conversatie over hoeveel gemakkelijker het zou zijn geweest als we in een andere poule waren uitgekomen. En hotdogs, er waren altijd hotdogs.

Meer dan 10 jaar verder is er nog niet zoveel veranderd. De hotdogs zijn er nog, net als de omroeper en heelder ploegen bekende gezichten. We moeten nog altijd op zoek naar het juiste veld 5 minuten voor de volgende match begint. En daar op het veld - ouder, grijzer, zwaarder en trager dan mijn vroegere zelf - sta ik aan de aftrap en voel ik me plots weer een jongentje van 10.

Dag 11 - Barca Bere

Afsluitende avond van het Barca Bere kwisseizoen. Met de Jawa's wisten we voor het tweede jaar op rij door te stoten naar een "hogere" reeks. In de nieuw opgerichte vierde reeks hadden we het daarentegen niet onder de markt met de Daskes. Gezien de bezettingsproblemen verdwijnt laatstgenoemde ploeg na 10 jaar dan ook de eerstkomende tijd van het Aalsterse kwistoneel. Soit, zelfs met die 6 kwisavonden minder kom ik nog voldoende aan mijn trekken.

Dag 13 - Good evening, Slint

Er zijn kleine groepen en grote platen. Neem nu Slint, dat in 1991 net vooraleer onopgemerkt onder de muzikale radar uit elkaar te spatten met z'n tweede album "Spiderland" de blauwdruk afleverde voor de latere post-rockbeweging. Zo'n 15 jaar later lijken de strijdbijlen begraven en gaat de groep opnieuw de baan op.

Live weet de groep de intensiteit die doorheen de plaat loopt degelijk neer te zetten. De hooks zijn even hoekig, de uitbarstingen even hevig en langzaam wordt de spanning opgebouwd naar het cathartische "Good morning, Captain". De enige tekortkoming van het concert is dat je de nummers niet op repeat kunt zetten, maar dat is niet iets wat we de band willen aanwrijven.

YouTube Slint - Good morning Captain (live @ Bologna)

Labels: