zondag, juni 17, 2007

De maand - Dag 1 tot 7

Dag 1 - Anything can happen in the next half hour
Tegen beter weten in namen we dit jaar met de Op CD's voor de leute opnieuw deel aan de Katanga muziekkwis, een bizar en tevens gerenommeerd evenement in ons aller Vlaamscher kwislandschap. Enerzijds hebben we hier met de huiskwis van een degelijke alternatieve radiozender te maken (sla er hnu ietwat gedateerde playlists maar op na), anderzijds ligt de prijstafel volledig bezaaid met promo-singles van Tania Dexter (sic). De technologie is er al zo ver gevorderd dat de score met viltstift op een groot blad papier wordt bijgehouden - wij vermoeden dat zelfs uw lokale scouts dit medium al ontgroeid zijn.

Desondanks bevonden er zich ook dit jaar weer heel wat geoefende ploegen in het deelnemersveld, maar het viel toch op dat voor velen van hen punk, metal en reggae niet de meest ideale genres waren om punten te pakken. Hetzelfde ging ook op voor onze ploeg. Als teken van zelfkastijding ben ik dan maar naar huis getogen met een Epitaph-sampler, een Enter Shikari-single en een promo-album van Me First & the Gimme Gimmes.

Dag 2 - Talking 'bout the young style
In vroeger tijden, het leek zo vanzelfsprekend, jeneverflessen en biermanden. Luide muziek en vaten bier. Lange nachten en straffe stoten. Verjaardagen, ze zijn zo anders nu.

Op een appartement. Een drankje en een hapje. Het zorg en leed van de settelende twentysomethings, bijeengetroept op het kleine balkon. Maar af en toe praten we nog eens. Over vroeger tijden, jeneverflessen en biermanden,...

Dag 4 - The Veils
Hij ziet eruit als een vogelverschrikker, een schriel mannetje in te grote kleren met een te grote hoed op het hoofd. Al snel echter blijkt dat Finn Andrews in staat is heel wat klank en volume uit dat tengere lijf van hem te kunnen knijpen. Ook met een gitaar kan ie aardig uit de voeten. Het heilig vuurt brandt van bij de eerste tonen van opener "Nux vomica" en wakkert alleen maar verder aan (Pan! Not yet! Calliope! Jesus for the jugular!) terwijl de band zich door hun gelijknamige laatste album speelt. Goedkeurend geshake en kippenvel waren mijn deel.

Een iets makker en ouder concert van de groep valt te bekijken via Fabchannel. Mocht het u ontgaan in het schaarse licht, bassiste Sophia Burn is een zeer sympathieke verschijning.

Dag 7 - Every body hurts sometimes
Wat beter te doen op Hemelvaartdag dan 10km lopen in het centrum van Gent? De dag in bed doorbrengen met een kater, bijvoorbeeld. Sportieve aspiraties, ooit maken we ze nog wel waar. Had ik al verteld dat ik dit jaar plan mee te doen aan de befaamde dodentocht? Gek zijn doet geen zeer, 100km stappen daarentegen...

Labels: , ,