zaterdag, oktober 09, 2004

Pompompom

Wat je deze week nog niet te lezen hebt gekregen (of althans niet hier):

Op kosten van Microsoft

Microsoft is evil, jawohl! Dit gezegd zijnde, tot grote vreugde/ergernis/onverschilligheid (schrappen wat niet past) van velen is sinds kort Service Pack 2 uit voor Windows XP. Van gatenkaas maak je geen gewone kaas dus bespaar je de illusies dat alle problemen voortaan de wereld uit zijn. Maar voor wie Windows XP op middellange of lange termijn wil blijven gebruiken is deze update nogal onmisbaar en is het aan te raden deze update te installeren (bij voorkeur op een clean install). Omdat het Service Pack nogal een zware brok downloadplezier is en Microsoft ook wel eens wat terug mag doen voor zijn klanten, kun je hier gratis een cd-rom bestellen met daarop Service Pack 2.

2 opmerkingen:
* je dient geen geregistreerde Windows-gebruiker te zijn om een exemplaar te bestellen
* je kan maximum 5 exemplaren bestellen (en wel omwille van deze reden)

Quite a thrill

Nieuws uit de marge: vorige week diende men een Australisch regionale luchthaven te ontruimen nadat er onrust was ontstaan over een vervaarlijke zoemende vuilnisbak. Nader onderzoek bleek uit te wijzen dat het om niets minder ging dan een trillende vibrator. De vraag is (1)wie een vibrator (2)die aanstaat (3)in een vuilnisbak gooit (4)op een luchthaven. Rare jongens daar down under.

Kwistig

Onze kwisactiviteiten zijn weer opgeschroefd nu het seizoen opnieuw begonnen is. Het kwisoverzicht is dus weer stevig bijgewerkt:
* De moeilijke Kovekenskwis in Lokeren die elk jaar gemakkelijker wordt gemaakt volgens insiders blijft nog steeds even moeilijk blijkbaar: 26e plaats van de 35 aanwezige ploegen.
* Waar we vorige jaren quasi altijd de finale haalden maar altijd buiten de prijzen vielen, zijn we er dit jaar op de jaarlijkse kwis in JH Terlinden wel in geslaagd binnen de prijzen te vallen. Spijtig genoeg moesten we het met een tweede plaats stellen nadat ik in extremis de leiding uit handen had gegeven. Gelukkig volstond het een rondje Duvel trakteren qua boetedoening.
* Naar aloude gewoonte was er weer gepruts en geklungel in overvloed bij de kwis in de Safir: 7e van de 28
* Bij mijn eerste deelname aan de Phinyx muziekkwis in Berlare maakte ik geen al te slechte invalbeurt bij het team van Platentectoniek. We strandden op een verdienstelijke 7e plaats op een deelnemersveld van 35, net een plaatsje achter de gekende "Johan, Mik, Mak, Mon en de Alverman" btw.

Bericht aan de Jawa's: za 4/12 muziekkwis, JH Antigoon - Wichelen >> interesse?

Beluisterd:
Ghostface [Killah] - The Pretty Toney album
The Streets - Fit but you know it [L][clip: Real|Windows]