maandag, oktober 11, 2004

Last night a Linux saved my drive

That's right, saved by the penguin!Zoals sommigen onder jullie misschien weten, zat ik al een hele tijd met een borked hard drive. Probleem van dienst was een corrupte ntfs.sys waardoor het onmogelijk was op te starten als primaire of secundaire schijf. Ook bij het booten via cd-rom was het onmogelijk de overbekende blue screen te vermijden.

Afgelopen weekend viel het me echter te binnen dat ik al een paar keer had gelezen van mensen die een corrupte Windows wisten te repareren via Linux. Na wat rommelen op mijn kamer en op internet vond ik respectievelijk een Knoppix live cd terug en de manier om een corrupte ntfs.sys te herstellen.

Het doet goed mijn oude bestanden terug te zien. Nu kan ik eindelijk weer verder spelen in Divine Divinity. En niet te vergeten dat ik mijn onschatbare collectie DoD-memorabilia niet kwijt ben.

RLM vs SK-FR


RLM vs TWR


RLM vs Xth


RLM prepares for war
RLM returns from war

*****
Om tot slot nog even terug te komen op de Linux ervaring, zouden de pinguinaanhangers zo vriendelijk willen zijn in de comments te laten weten welke distro ze gebruiken, wat de voor- en nadelen zijn van hun distro in kwestie en waar ik sites kan vinden met goeie documentatie over die distro of Linux in het algemeen.

Beluisterd:
Explosions in the Sky - Live @ Nottingham, England (03-02-04)
Migala - The guilt [L][mp3]