dinsdag, september 02, 2003

Money Money honey

Realitysoaps...I spit at them! Buiten de Aarschotse bekendheid Bierie proberen op te merken in "Zeetongen en bakvissen" heb ik nooit enige interesse vertoond in realitysoaps. De meeste personages lopen over van zichzelf, er zijn de meest stompzinnige discussies en ruzies en de toon van het programma is meestal zo luchtig als een beschuitenkruimeltje. Maar daar is nu eindelijk verandering gekomen! Jochei ende hoezee! Voorwaar er is een reality soap die me van bij de eerste minuut dat ik er langs zapte, beethad: "Oliver de rijke". Ik zag een jongeman met grote sportzak de oprit van een kasteel opwandelen met naast hem een keurige butler. Het bleek dat het optrekje het zijne zou zijn voor een geruime tijd. De eerste minuten van het programma zagen we de Cor de butler de nieuwe eigenaar bepaalde regels aanleren die gebruikelijk zijn in de kringen der miljonairs op een plechtige toon die deed denken aan een iets minder speelse Luc Janssen. Olivier, de jongeman in kwestie, diende alles goed te memoriseren want hij zou niet door de mand mogen vallen...maar over wie zijn mand ging het?

In come the ladies! Vijftien kandidates werden in cabrio naar het kasteel gevoerd alwaar ze hun droomprins zouden ontmoeten. Direct moest ik me verkneukelen om de reacties van sommige dames die zich direct een zekere "Hyacinth Bucket"-allure aanmaten. Alle dames werd een kamer toegewezen waarbij de ene het moest stellen met een klein kamertje en sanitair op de gang terwijl anderen een hemelbed hadden en eigen bad en douche. 's Avonds was er een cocktailparty waarbij ze nog moesten zien overeen te komen wie welke jurk zou kiezen en op het einde van de avond werden er onmiddellijk al 6 dames naar huis gestuurd. Ik geef toe, het concept is misschien niet het meest originele en sommige reacties zijn wel zeer stereotiep maar de combinatie van de stijve butler, de sympathieke Olivier en de reactie van sommige dames zorgen ervoor dat ik voortaan toch eenmaal per week zal afstemmen op VTM.

Btw, voor de mensen die nog samen met mij school hebben gelopen op Sint-Anna en/of Raffelgem...u zou 1 iemand van de kandidates moeten herkennen.