maandag, september 08, 2003

Moviemania

De voorbije 2 dagen heb ik 4 films bekeken waarvan hieronder een korte bespreking volgt:

1. The Salton Sea
Verhaal: man gaat op zoek naar de moordenaars van zijn vrouw
Beoordeling: Sobere maar degelijke film. Val Kilmer schittert eindelijk nog eens in een hoofdrol en de mij onbekende Vincent d'Onofrio zet een geflipte madman neer als Pooh-bear.

2. Blood Simple
Verhaal: een man geeft opdracht zijn vrouw en haar minnaar te vermoorden maar het loopt anders af als verwacht
Beoordeling: Debuutfilm van de broertjes Coen (zie ook "Fargo", "The man who wasn't there" en "The Big Lebowski"). De klassieke elementen van een Coen film zijn ook hier al aanwezig: een paar dingen die anders lopen dan verwacht, een paar misverstanden en een spannende ontknoping...en natuurlijk Francess McDormand in de vrouwelijke hoofdrol.

3. Shaolin Soccer
Verhaal: kung-fu beoefenaar wil samen met zijn broerders Shaolin kung-fu populariseren door te voetballen
Beoordeling: Mensen die gekend zijn met het anime-genre weten dat er meestal sterk overdreven wordt in de reacties van de personages. Maar waar dit in anime best draaglijk en genietbaar blijft, heeft het hier in deze film een averechts effect...want dit is immers geen anime. Ik begrijp dat deze film om te lachen is en heb dan ook geen probleem met de animaties en effects die gebruikt worden. Waar ik me wel aan stoorde was de voorstelling van de personages en de dialogen...ik had de indruk continu naar een bende randdebielen te kijken. Ik vond het dan ook eigenlijk een barslechte film en zou hem aan niemand aanraden.

4. Sleepy Hollow
Verhaal: een agent wordt naar de kleine boerengemeenschap Sleepy Hollow gestuurd om er een aantal moorden op te lossen
Beoordeling: Zeer sfeervolle film met een wederom goed acterende Johnny Depp en een zeer verdienstelijke Christina Ricci. De mysterieuze sfeer wordt zeer goed weergegeven dankzij de regie van Tim Burton (zie ook "Beetlejuice", "Batman", "The nightmare before Christmas" en "Edward Scissorhands") en de muziek van Danny Elfman. Een must-see voor iedereen die nog eens wil griezelen.

Disclaimer: het gaat hier om mijn persoonlijke mening. Indien u het hiermee oneens bent, weet dan dat het enkel aan mij ligt :)