dinsdag, april 24, 2007

Domino enzo

Het volk morde op de AB-site, maar uiteindelijk bleek er toch een Domino-site te zijn. Zij het karig en weinig prestigieus uitgewerkt. Het enige wat de site een beetje kan redden, zijn de videobeelden.

Za 14/4:
Gemist:
The Strange Death Of Liberal England (onderweg)
Fennesz (wagen parkeren)
Gezien:
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-la-la Band

De opstelling en aankleding was kaal, koel en kil; een raar contrast met het "mothership" Godspeed You! Black Emperor dat zich in vroeger tijden in volledige duisternis hulde tijdens concerten en enkel de muziek en de projecties tot de massa liet spreken. Silver Mt. Zion doet dan ook al een tijdje zijn eigen ding. Deze avond zouden er verschillende nieuwe songs gespeeld worden. Met onder andere "Blind, blind, blind" en "One million died to make this sound" gaat de groep verder op het elan van "Horses in the sky": opbouwende mantra's die laag per laag met instrumentatie worden aangevuld om vervolgens na een climax uit te doven tot een hypnotiserende slotzang.

Kippenvel. Merg en been. En af en toe een portie extase.
Mooi zo.

Domino - Dag 4 @ Wannabes

Wo 18/4:
Gemist:
Ned Colette (wagen parkeren)
Gezien:
Joanna Newsom

Setlist: Bridges and balloons / Emily / Monkey & bear / The book of right-on / Inflammatory writ / Sawdust & diamonds / This side of the blue / Only skin / Ca' the yowes to the Knowes / Peach, plum, pear / Clam, crab, cockle, cowrie /*bis*/ Sadie / Cosmia

Centraal op het podium stond de grote harp met daarachter het kleine meisje, haar handen golvend over de snaren. In tegenstelling tot op plaat liet Newsom zich niet bijstaan door een volledig orkest, maar werd de klus geklaard met het met een pinkoog benoemde The Ys Street Band. Vocaal stond dit trio niet altijd even sterk, maar op muzikaal gebied moest er niet ondergedaan worden voor de rijke orkestratie van het album.

Daar waar in vroeger tijden Joannas stem menig muziekliefhebber wegjoeg, heeft haar knerpende en snerpende geluid ondertussen een draagzamer en warmer timbre gekregen waardoor zowel haar vocale als lyrieke vermogen extra in de verf wordt gezet. Vele en moeilijke woorden om te zeggen dat het een zeer prachtig concert was (herhaaldelijke heren kon men de spelden en bekertjes horen vallen) en Joanna niet minder dan grappig en innemend was. Call me a believer.

Domino - Dag 8 @ Wannabes

Nog een laatste tip voor de AB: als jullie dan toch per se de staanplaatsen willen beperken door extra tribunes te plaatsen, laten we er dan teminste voor zorgen dat de jonge deernes die voor me staan flauwvallen in plaats van die ouwere, zwaardere en minder sexy vent.

Labels: ,