woensdag, april 04, 2007

Quizas quizas"Medulla" was me iets te experimenteel naar mijn zin, misschien zelfs rommel (kaka ligt soms in het verlengde van kakafonie), echt veel tijd had ik toendertijd niet om in de plaat te investeren. Ondanks al haar vorige werk dat ik sterk tot hevig wist te appreciëren, kwam Björk wat op mijn muzikale achterplan terecht. Het dient echter gezegd dat het artwork van het te verwachten "Volta" mijn nieuwsgierigheid weer danig weet te prikkelen. Afwachten, 7 mei zou het nieuwe album in de winkels moeten liggen.

Om de een of andere reden heb ik trouwens continu de indruk een aantal belangrijke releases uit het oog te verliezen. Zo zal Black Rebel Motorcycle Club 30 april hun vierde langspeler op de wereld loslaten onder de titel "Baby 81". Een eerste song, Weapon of Choice, valt reeds te beluisteren op hun Myspace-pagina, alsook op hun website waar je daarnaast ook nog "666 Conducer" terugvindt.

Nick Cave weet dan weer te vertellen dat hij in juli de studio intrekt voor een nieuw Bad Seeds-album. Waar hij dat doet? Hierzo, voorlaatste zin.

Wie net als ik niet aanwezig kan zijn op het concert van The Shins (nu vrijdag in de Botanique), kan zich in beperkte mate troosten met live-opnames van hen in Boston zo'n 2 weken terug via het uiterst fijne Bradley's Almanac.

En tenslotte kunnen we het niet nalaten de Luisterpaal nog eens aan te halen: Mintzkov, Modest Mouse, Kings of Leon, CocoRosie, Zita Swoon, ... u moet er maar eens rondklikken. Dankzij Ibrahim Ferrer hoeft de verwarming deze nacht alvast niet meer aan. De zomer, ik ben er weer helemaal klaar voor.

Labels: