dinsdag, mei 17, 2005

Pinkpop 2005

Laat ik het maar meteen zeggen, de afwezigen hadden dit keer groot gelijk.

Apocalyptica - Beef - Beth Hart - Bloc Party - Cake - De Heideroosjes - Direct - Faithless - Golden Earring - Kaiser Chiefs - Kane - Molotov - Moneybrother - Novastar - Presidents of the USA - Sick of It All - The Frames - The Prodigy - Thirteen Senses - Triggerfinger - Wir Sind Helden - Within Temptation

...zijn diegenen waarvan ik een stukje mee wist te pikken op Nederland 3. Veel viel er echter niet van te onthouden. Zelfs Bloc Party slaagde erin een zeer makke set af te leveren (ook al viel er enigzins vermoeidheid in te roepen als excuus).

Enkel The Frames die me recent verrasten met hun "Burn the maps", haalden een degelijk niveau, maar na 2 nummers was het spijtig genoeg weer tijd voor iets anders. Waarom de groep her en der vergeleken wordt met U2 is me trouwens nog steeds een raadsel. Ja, ze komen uit Ierland. So what?

Hoewel het niet echt mijn ding is, wil ik ook nog Beth Hart vermelden, voor wie Joss Stone nogal seuterig vindt klinken en/of een van die mensen is die beseft dat Anouk nooit de muziek zal maken die haar stem verdient.