dinsdag, mei 03, 2005

Stoppen voor rood

Aan wie de niet geheel oncontroversiƫle clip onopgemerkt voorbij is gegaan, naar jaarlijkse gewoonte is er weer de 14-daagse van het Rode Kruis. Overal ten lande is het weer snelheid matigen aan verkeerslichten aangezien deze vrijwilligers zich niet zomaar laten afschrikken door het razende verkeer op gewestwegen. Gelukkig opereren ze steeds in groep waardoor het bij een ongeval niet lang wachten is op eerste hulp.

Er is niets verkeerd met vrijwilligerswerk of fondsen verwerven met steunacties, maar kan dat zomaar op de openbare weg vraag ik me dan af. Wat met de jaarkalenders van de postbodes, het nieuwjaarsgeld van de mannen van de vuilniskar, de bloempotten van de scouts, de taartenslag van de plaatselijke voetbalploeg, de wafels en koekjes van de carnavalsvereniging, de Wachttoren van de Jehova's? Mogen die dan ook zomaar post vatten tussen het verkeer en hun goederen of diensten aanbieden?

Bovendien heb ik het niet zo voor stickers. Zijn er eigenlijk mensen buiten de doorsnee VTM-kijker of studenten met een 15-jaar oud wrak op wielen die stickers plakken? De stickers liggen bij ons dan ook aan de voorruit, als ware het een parkeerticket dat ons wat rust koopt aan elk verkeerslicht. Misschien moet ik de volgende keer dat ze 400ml van mijn first class blood aftappen toch maar eens een bonnetje vragen.