maandag, december 13, 2004

Interpol @ AB


Vooraleer we het hoofdgerecht op ons bord kregen, kregen we eerst The Secret Machines voor de kiezen. De Machines brachten dit jaar hun debuut "Now here is nowhere" uit en in de geluidenzee die ons overspoelde, konden we onder andere de nummers "Nowhere again", "The road leads where it's lead", "Pharaoh's daughter" en "Now here is nowhere" herkennen. We waren echter blij toen de heren gedaan hadden met spelen. Psychedelische jams kunnen immers wat gaan vervelen als je zit te wachten op de volgende groep en al zeker als een stiekemerd de volumeknop op 11 heeft gedraaid.

Interpol kwam ongeveer rechtstreeks overgevlogen vanuit Los Angeles waar ze tesamen met Franz Ferdinand, Modest Mouse en ander goed volk het KROQ Almost Acoustic Christmas Festival hadden opgeluisterd. Zoiets gaat natuurlijk niet in je kouwe kleren zitten en uiteindelijk stopte Interpol dan ook 1 nummer vroeger dan gepland was maar dat vernamen we dan ook maar achteraf ("Stella" stond nog op de geplande setlist). Tijdens het optreden zelf was er echter niets van die vermoeidheid te merken.

In een rooie gloed die sterk deed denken aan de albumhoes van "Turn on the bright lights" kwamen de jongens van Interpol het podium op. "Next exit", de opener van "Antics", mocht het ijs breken. Daarna volgde een aaneenrijging van songs die ons door het merendeel van Interpols oeuvre heengidsten. In de set werd vlot gewisseld tussen de songs van "Turn on the bright lights" en die van "Antics". Fans van eender welk uur kwamen dus ruimschoots aan hun trekken.

Tot onze verbazing klonk de stem van Banks live nog helderder dan op plaat en ging ze echt door merg en been. Wie echter dacht dat de sterkte van de band enkel daarop steunt, heeft het mis. Ook de rest van de groep (Fogarino, Carlos D., Kessler en tourhulpje Blasco) stond een zeer strakke set te spelen. Live komen hun bijdrages zoveel beter tot hun recht.

Het is moeilijk om hoogtepunten aan te duiden in een set waarvan elke song op veel bijval kon rekenen maar als we dan toch een keuze moeten maken, denken we spontaan aan "Evil" dat zomaar overliep in "PDA".

Vorig jaar stonden ze nog in de AB Club, ditmaal in een uitverkochte zaal...we zijn benieuwd waar ze volgend jaar zullen staan. Had je nog volk nodig voor Werchter, Herman?

Setlist:

* Next exit
* Obstacle 1
* NARC
* Public pervert
* Say hello to the angels
* Not even jail
* Hands away
* NYC
* Slow hands
* Length of love
* Evil
* PDA

* Leif Erikson
* Roland

* Untitled

Labels: ,