zondag, december 05, 2004

Plant Life @ AB Club


De wachtende menigte was blij toen de deuren van de AB Club na enige vertraging open werden gezwaaid. Echt drummen was er niet bij aangezien het meeste volk de optredens van de Jungle Brothers en De La Soul in de grote zaal verkoos boven het - nu nog - onbekende Plant Life.

Het kleine podium stond volgestouwd met instrumenten en van alle kanten kwamen bandleden het podium opgelopen. In de allerbeste funktraditie telt Plant Life immers 11 personen voor hun live-optredens: keyboardspeler, 2 blazers (sax en schuiftrompet), drummer, gitarist, basgitarist, percussionist, DJ, 2 backing vocalistes en uiteraard Jack Splash.

Volgens wat we hadden opgevangen, geniet Plant Life een goeie live-reputatie en dat bleek verdomd nog aan toe nog te kloppen ook. Jack Splash is een van die zeldzame mensen die geboren is om op een podium te staan. De man beschikt niet enkel over een prachtige stem maar heeft ook een hoop charisma en uitstraling.

Maar de kracht van Plant Life gaat niet enkel uit van Jack Splash. Ook de overige leden kwamen ruimschoots aan bod. De sax, de schuiftrompet, de keyboards, de gitaar,...allemaal kregen ze hun eigen "moment de gloire" in de set waarin ze de songs nog een niveau hoger konden tillen. Zelfs Jack ging er even bij zitten om ervan te genieten. Het funkfeest werd tenslotte op passende wijze beƫindigd met - hoe kan het ook anders - "The last song".

Conclusie van dit alles? Funk leeft en Jack is back!

Setlist:

* Intro
* Appreciate
* Luv 4 the world (Why they gotta hate)
* Bottle of hope (Save the world)
* (instrumental break)
* The girl said...give it to me!
* Beautiful babies
* Sweatshop (organe)
* Why'd U call me? (3am)
* Luv me (til it hurts)
* (Rashida)
* Got2get2gether4luv
* The last song

Labels: ,