dinsdag, december 25, 2007

Happy Xmas

9 november


Terwijl in eigen land een storm oplaaide wegens een ludieke actie van Radio 1 dat dat kerstgedoe altijd te vroeg komt, lagen ze daar in Japan helemaal niet wakker van. Deze foto maakte ik toen ik door de straten van Shibuya liep en het betrof helemaal geen alleenstaand geval. Diezelfde avond vond er voor mijn hotel zelfs een kerstconcert plaats en daags nadien was het aan het station in Kyoto onmogelijk om naast de megagrote kerstverlichting en -boom te kijken. Even dacht ik dat ik in de verkeerde maand was wakker geworden.

Labels: ,

maandag, december 03, 2007

Good to sea

7 november
Kamakura
VBNO: Engakuji - Kenchoji (panorama) - Jochiji (The God of Happiness) - Daibutsu (The Great Buddha) - Hasedura - Zeniarai Benten - Jufukuji - Kamakura Beach

Labels: ,

woensdag, november 28, 2007

In heaven his throne is made of gold

6 november
Stel:
- u bent in een vreemd land
- uw toilet komt met een resem aan opties die u totaal onbekend zijn
- er begint water te lopen van zodra u gaat neerzitten op de bril
- dit zijn de knoppen die aan uw toilet verbonden zijnHoelang zou u blijven zitten?

Labels: ,

donderdag, november 22, 2007

Big in Japan

6 november
Er zijn ongetwijfeld heel wat dingen die een meermaals passerend lezer over mijn persoon zou kunnen afleiden via deze blog, maar over het algemeen zijn hier weinig concrete gegevens terug te vinden. Voor het verstaan van deze post is het echter praktisch om te weten dat ik welgeteld 186cm groot ben.

Mijn hotelkamer is voldoende ruim als het op hoogte aankomt, maar om een mij onduidelijke reden is de badkamer in een soort van cabine weggewerkt. Een cabine die een verhoogde opstap vereist. Herinnert u zich Bill Murray in "Lost in Translation" die het nogal moeilijk heeft met de geringe hoogte van zijn douche?

Lichtjes op mijn tenen staand duwt mijn hoofd tegen het badkamerplafond, de stang van het douchegordijn hangt op neushoogte, de douchekop op schouderhoogte. Hetzelfde geldt voor de spiegel die van teelbalhoogte tot schouderhoogte reikt, wat het scheren redelijk onpraktisch maakt...

Ergens had ik gelezen dat de modale Japanner nogal klein geschapen is, condomwise. Laten we hopen dat zulke verdere ongemakken ons bespaard blijven.

Labels: ,

maandag, november 19, 2007

Fresh off the plane konichiwa

5 november
Sommigen zullen beweren dat voorbereiding alles is en ik durf hen daar wel eens in bijtreden, hoewel ik zo'n beetje mijn eigen wijze heb om de zaken aan te pakken.

Hadden we in het verleden nooit langer dan 2 uur in de lucht gehangen en waren we slechts blootgesteld aan 1 uur tijdsverschil, dan zaten we nu aan te kijken tegen 12 uur vliegen en 8 uur tijdsverschil. Pas zaterdagavond hadden we door hoe we dat gingen aanpakken: niet slapen.

Niet slapen bood heel wat voordelen. Zo kon ik lekker doorfeesten zaterdagnacht, de was doen in zondags vroegste uren, strijken in de voormiddag en tegen de middag mijn koffers pakken en als er tijd over was, nog eventjes uitrusten op de zetel. Ook in de taxi bleven we het merendeel van de tijd wakker, ondanks de saaie Belgische en Franse autostradelandschappen. En sliepen we tijdens de vlucht? Nauwelijks. Met het beste van 2007 op de Zen staarden we urenlang naar de animaties op de schermen. Minuten werden mijlen en mijlen werden landen.

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zo ook op de anderhalf uur durende busrit naar het hotel. Met 5 uurtjes slaap in de laatste 48 uur kropen we in het hotel eindelijk in bed. We vielen als een blok in slaap en werden deze ochtend rond 7 uur vanzelf wakker. Ik denk dat ons bioritme succesvol aangepast is. All hail my jetlag tactics!

Labels: ,