donderdag, november 22, 2007

Big in Japan

6 november
Er zijn ongetwijfeld heel wat dingen die een meermaals passerend lezer over mijn persoon zou kunnen afleiden via deze blog, maar over het algemeen zijn hier weinig concrete gegevens terug te vinden. Voor het verstaan van deze post is het echter praktisch om te weten dat ik welgeteld 186cm groot ben.

Mijn hotelkamer is voldoende ruim als het op hoogte aankomt, maar om een mij onduidelijke reden is de badkamer in een soort van cabine weggewerkt. Een cabine die een verhoogde opstap vereist. Herinnert u zich Bill Murray in "Lost in Translation" die het nogal moeilijk heeft met de geringe hoogte van zijn douche?

Lichtjes op mijn tenen staand duwt mijn hoofd tegen het badkamerplafond, de stang van het douchegordijn hangt op neushoogte, de douchekop op schouderhoogte. Hetzelfde geldt voor de spiegel die van teelbalhoogte tot schouderhoogte reikt, wat het scheren redelijk onpraktisch maakt...

Ergens had ik gelezen dat de modale Japanner nogal klein geschapen is, condomwise. Laten we hopen dat zulke verdere ongemakken ons bespaard blijven.

Labels: ,