dinsdag, maart 27, 2007

Boys don't enjoy the silence

In het regelmatig weerkerende "zie keer wa een goed artikel op Stylus": zie keer wa een goed artikel op Stylus.

Daar waar de vorige keer de strijd tussen U2 en R.E.M. me aan mijn zeer bescheiden reet kon roesten, boeide een afweging Depeche Mode vs The Cure me wel meer. Kwantitatief gezien delft Depeche Mode platenkastgewijs ontegensprekelijk het onderspit: 2 tegen 9, maar met 2 albums als Singles 81-85 en Singles 86-98 is de drang dan ook minder groot nog veel bijkomende aankopen te stellen.

Op zich kan ik me dan ook niet uitspreken over enkele van de categorie├źn die een afweging op albumbasis maken, maar naar mijn inschatting zitten ze wel redelijk juist in hun oordeel. Wat de covers betreft, zou ik nog extra voor Depeche Mode's zaak willen pleiten met onder andere een harder "Enjoy the silence" van Failure en een geslaagde Kruder & Dorfmeister remix van "Useless".

Puur op punten zou ik geneigd zijn Depeche Mode te laten winnen, maar gevoelsmatig haalt The Cure het toch nog bij mij. Misschien dat de doorslag er ooit komt wanneer ik Dave Gahan en de zijnen live aan het werk zie. En hoe zit dat bij u zo?

DepecheTube
YouCure

Labels: