donderdag, februari 01, 2007

Round here

Mijn jas hang ik rond de stoel. Ik twijfel nog of ik een kapstok zou nemen. Eentje voor aan de muur of zo eentje die op zichzelf staat. Hoe vuil wordt behangpapier van natte jassen? Waar zou ik de kapstok zetten? Ken ik mensen met paraplu's? Moet ik daar een bak voor zetten? Ik weet het niet. Mijn jas hangt rond de stoel.

Rond de tafel staan 6 stoelen, 2 met een jas over. Er kan zelfs 12 man rond als ik het extra tafelblad eruithaal. Ik heb zoveel stoelen niet. Het tafellaken zou trouwens niet passen. Misschien heb ik daarom geen tafellaken.

Ik heb 2 mooie posters om boven de zetel te hangen. Ik dien ze enkel nog in de kaders te stoppen die eronder liggen, op de grond in de kamer hiernaast. De plakband was niet sterk genoeg.

In de zetel ligt een broek die ik na 3 weken eindelijk opgepikt heb bij de droogkuis. Gelukkig had ik mijn briefje nog. Ze lachen er daar niet mee.

Naast de zetel staat een bakje met aarde. Na al die maanden heb ik die keukenkruiden nog steeds niet gezaaid. Mijn klavertje vier was al kapot na 3 weken. Ik ben niet zo goed met planten.

Stapels boeken sieren mijn salontafel. Onvoorstelbaar hoe gezellig een kamer lijkt wanneer papieren kleppers nonchalant bij, op en naast elkaar worden gelegd. Cultureel verantwoord ook, dat stilzwijgend toonbeeld van permanent tijdsgebrek.

Ik heb een lege kamer die vol staat met dozen. Spullen van de verhuis. Dingen die ik niet wou weggooien, of niet wou uitstallen. Ik stak ze in dozen. In een lege kamer. Vol dozen. Wij mensen doen soms rare dingen.

Ik woon hier al zo'n 9 maand.
Soms denk ik dat ik iets te weinig thuis ben.

Labels: