vrijdag, januari 13, 2006

Brakes @ Botanique

Engelse artiesten durven al eens een woordje Frans boven te halen om een Belgisch publiek te charmeren. Brakes vormde hierop geen uitzondering. Maar naast het stuntelige Frans van zanger Eamon Hamilton waren het toch vooral de songs die het publiek wisten te overtuigen van het kunnen van dit viertal uit Brighton.

Met een debuutalbum als "Give Blood", dat net het halfuur haalt, kan je ongeveer een beetje inschatten hoe een Brakes-optreden eraan toegaat. Net als op plaat schiet de ene na de andere song voorbij, hier en daar aan elkaar geregen met de nodige portie humor.

Vooral songs zoals het punky "Pick up the phone" en discostomper "All night disco party" wisten op veel bijval te rekenen. Daarnaast slaagden gimmicks als "Cheney" en "Comma, comma, comma, full stop" erin hun albumwaarde te overstijgen. Om het albummateriaal wat aan te vullen, pakte de groep ook uit met enkele B-sides ("If I should die tonight", "Tabitha") en een enkele cover van Camper Van Beethoven ("Shut us down"). "Jackson", de Johnny Cash-klassieker, fungeerde als gepaste afsluiter.

De fun, energie en muzikale gedrevenheid die Brakes etaleerde in de Witloofbar doen vermoeden dat deze groep nog maar net goed uit de startblokken schiet en zich niet snel zal laten afstoppen. We verwachten hen dan ook in grotere zalen aan te treffen eens hun materiaal wat verder uitgebreid is.

Setlist:

* Hi how are you
* Heard about your band
* Pick up the phone
* I can't stand to stand beside you
* Cheney
* Saturday
* If I should die tonight
* You're so pretty
* Shut us down (CVB)
* All night disco party
* Ring a ding ding
* What's in it for me
* Tabitha
* Sometimes always
* The most fun
* NY pie
* Fell in love with a girl
* Comma, comma, full stop

* Jackson

Labels: ,