donderdag, december 29, 2005

Ego Radio 31

Met zorg en liefde uitgekozen, de beste singles van 2005:

1. ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - Will you smile again?
"Worlds apart" was voor mij persoonlijk de teleurstelling van het jaar, des te meer omdat deze single aangaf dat ze weldegelijk nog songs konden maken in de lijn van "Source tags and codes".

2. Kanye West ft. Jay-Z - Diamonds from Sierra Leone (remix)
Kanye weet moeiteloos de klasse van Shirley Bassey aan de flow van Jay-Z te koppelen en weet zich grotendeels te onttrekken aan de platgetreden paden van het huidige rapwereldje. Respect!

3. Nine Inch Nails - Right where it belongs
Johnny Cash mag dan wel dood zijn, Trent Reznor heeft hem heus niet nodig om te bewijzen hoe goed zijn songs soms zijn. Opgepast voor acute kippenvelitis!

4. Sufjan Stevens - The man of Metropolis steals our hearts
Als het op cheerful christians aankomt, blijft onze deur voor slechts 1 man openstaan: Sufjan Stevens, de Superman met de banjo die ook dit jaar opnieuw ons hart wist te stelen.

5. Eels - Hey man, now you're really living
Zelf wist hij zijn naam samen te vatten tot 1 letter, E, en in deze 3 minuten weet hij de essentie van elk puberaal liefdesleed te passen.

6. The Frames - Dream awake
Niets dan lof voor deze band uit Ierland die het zonder megalomane tierlantijntjes doet en op eenvoudige wijze de spanning in deze song in energie weet om te zetten.

7. dEUS - Bad timing
De oude dEUS is dood! Leve de nieuwe dEUS!

8. Antony & the Johnsons - Hope there's someone
Antonieke is een beer van een wijf van een vent, maar dat maakte ons niet minder ontvankelijk voor deze prachtige song.

9. Bonnie Prince Billy & Matt Sweeney - I gave you
Het wordt dringend tijd dat Will Oldham van zijn prinsentitel afstapt en eindelijk de troon bestijgt die hij verdient. Als geen ander weet hij hoe het gekerm van de ziel hoort te klinken.

10. Madonna - Hung up
Toegegeven, we zijn hier ten huize Roland grotere fan van Abba dan van Madonna. Regi Penxten zou hier dus voor ons part een even grote hit mee mogen scoren. Maar het is wel Madonna die als eerste op de proppen kwam met deze aanstekelijke en dansbare neo-discohit.

Totale speelduur: 46'30"

Labels: , ,