dinsdag, mei 24, 2005

Die zondag in de AB (1)

Mono
These Arms Are Snakes
GalatasarayMet Jef Pober zijn tips in het achterhoofd trok ik afgelopen zondag naar de Ancienne Belgique, vastberaden enkele mooie fotootjes te schieten.

Galatasaray mocht openen en was dus het ideale slachtoffer voor mijn nieuw vergaarde kennis. Al snel bleek echter dat ik best nog eens mijn Duitstalige handleiding onder de loep neem, want enkel het trekken van spots leek te lukken. Plan B dan maar en met wat gepruts aan een van de voorgeprogrammeerde settings ging het al iets vlotter.

1 2

Tweede act was These Arms Are Snakes, dé uitdaging voor fotograaf groot en klein. De keren dat de zanger bleef stilstaan, zat ie meestal met zijn gezicht vlakbij het mijne. Zo vlakbij dat belichting een serieus probleem was en dan heb ik het nog niet over de "mot op uw bakkes"-issue die mogelijk kan rijzen bij een artiest die zijn microfoon voornamelijk gebruikt om mee rond te slingeren, om op te eten of om zich fanatiek te wurgen met het snoer.

1 2 3 4 5 6 7

Het was overigens de tweede keer op rij dat een zanger zomaar even voor mijn neus beslist het publiek in te stappen/tuimelen. Dat belooft voor de broertjes Gallagher.

Headliner Mono ging niet alleen mijn muzikaal maar ook fototechnisch hoogtepunt worden, ware het niet dat mijn batterijen zich wat slapjes begonnen te voelen.

1 2

Hoe het er muzikaal aan toeging, hoop ik morgen mee te kunnen geven.