maandag, november 22, 2004

Real life etcetera

We zijn maandag, een nieuwe week en ook deze week wil ik in tegenstelling tot de halve Belgische bevolking niet naar Valencia.

Eventjes zien wat er ondertussen zoal gebeurd is.

Voor de laatste maal heb ik de lay-out nog een beetje aangepast. Momenteel ben ik bezig aan een volledig nieuw design. Als dat af is, moet ik "enkel" nog de nodige onderdelen coden en dan is K-to-the-double-e-s klaar. De launch is ten laatste voor het tweede deel van december gepland.

Donderdag- en vrijdagavond werd er gekwist met vervangers wat resulteerde in variërende resultaten. Toch heb ik nog een bon voor de Free Record Shop uit de brand weten te slepen. Hoogstwaarschijnlijk ga ik deze inwisselen voor de DVD van mijn favoriete komedie, none other than The Big Lebowski.

Zaterdagnacht ben ik voor de verandering nog maar eens naar de Cosa afgezakt waar ik met een deel van mijn vrienden instond voor het entertainen van 2 Slovaakse toeristes. Vooraleer mensen veronderstellingen zouden gaan maken, qua relaties vond ik West-Vlaanderen al ver genoeg.

Bij het huiswaarts keren, had ik het genoegen net achter 2 personen te lopen waarvan de ene met veel jolijt zijn bierglas kapot smeet. Minder jolijt was er toen 2 meter verder plots enkele geuniformeerde heren vanachter de hoek tevoorschijn kwamen. "Serves them right" dacht ik bij mezelf in die luttele seconden voor men mij achter mijn paspoort verzocht. Maar goed, al snel bleek dat ik de 2 anderen van toeten noch blazen kende waarna ik rustig verder huiswaarts kon beschikken. De politie uw vriend, nietwaar?

Gisteren ben ik met een zondagflauwte uit bed gekropen. Gezien het grijze weer raakte ik niet echt vervuld van veel joie de vivre dus leek het mij een goed idee me aan mijn nieuwe DVD-box te zetten over de Eerste Wereldoorlog. Ik moet zeggen dat ik me met gemengde gevoelens door de ca. 6 uur heb heengewerkt.

De documentaire is van Amerikaanse oorsprong en legt een chauvinisme aan de dag waar zelfs een Fransman van zou gaan blozen. Op sommige momenten lijkt het zelfs alsof er geen Europeanen meededen in de Eerste Wereldoorlog. Van België komen we ongeveer enkel te weten dat de Duitsers hier gepasseerd zijn. Over het onder water zetten van de Ijzervlakte wordt zelfs met geen woord gerept. Daartegenover staan de unieke beelden en foto's (hoewel sommige wel heel regelmatig weerkeren) en de uiteenzetting over de Eerste Wereldoorlog vanuit Amerikaans standpunt is zeer degelijk. Vergiftigd geschenk op de DVD is de bonus toevoeging van het eerste deel van "The lost battalion". Hopelijk kan ik het andere deel ooit nog ergens op tv meepikken in afwachting van de nodige fondsen om mijn dvd-collectie substantieel uit te breiden.

Beluisterd:
Pretty Girls Make Graves - The new romance
Einstürzende Neubauten - Perpetuum mobile
Herbie Hancock - Empyrean isles

A Perfect Circle - Imagine [L][O][clip]
Interpol - Slow hands [L][clip]
Cat Power - He war [L][Streaming]