vrijdag, november 19, 2004

Gezocht: dierenvriend

Honden en goudvissen, dat zie ik me later nog wel als huisdier nemen. Als ik het over honden heb, heb ik het uiteraard niet over zo'n keffertjes die zich zonder moeite onder mijn voeten kunnen verstoppen en dat meestal nog proberen doen ook ("sorry mevrouw, het was niet mijn bedoeling").

Met hamsters, cavia's en aanverwante knaagachtigen schiet ik over het algemeen ook nog wel op alhoewel ik niet zo'n dierenknuffelaar ben. Een waterschildpad daarentegen hoeft niet meer voor mij...been there, done that, killed it. Na een hete zomer was ie zelfs bijna compleet gaar.

Maar als er 1 ding is wat ik niet snap is het de fascinatie van sommigen met katten. God ja, kleine katjes zijn schattig maar dat zijn ongeveer alle dieren. Ze zijn ook zelfstandig, in staat voor hun eigen eten te zorgen en zijn niet te aanhankelijk aan hun baasje. Fijn zo.

Deze week heb ik 4 van de 5 dagen vuilnis bijeen mogen rapen op ons terras en in de tuin, vuilnis dat mooi in de vuilniszak zat, een vuilniszak waarvan er heden quasi niets meer overblijft buiten enkele flarden gele plastiek. Mag ik dan ook vriendelijk vragen of er een dierenvriend zo vriendelijk zou willen zijn dagelijks ons terras en tuin te vrijwaren van vuilnis. Als wederprestatie beloof ik de eerste de beste haarbal die ik tegenkom geen welgemikte trap onder de reet te geven. Dankuzeer.

Beluisterd:
Joanna Newsom - The milk-eyed mender
Wilco - A ghost is born
Pedro the Lion - Live @ Omaha [download]

Eurythmics - Here comes the rain again [L]
Tenacious D - Tribute [L]
Grandaddy - He's simple, he's dumb, he's the pilot [L]