zaterdag, november 13, 2004

Goed begonnen is half gewonnen

BRUSSEL - Binnen de top van het Vlaams Blok is de ergernis over de politieke lijn van Antwerps boegbeeld Filip Dewinter levensgroot. Dat bleek gisteren tijdens de nababbel na de opnames van Polspoel en Desmet, schrijft De Morgen zaterdag.

De uitzending van Polspoel en Desmet was gewijd aan het arrest van het Hof van Cassatie eerder deze week. Dat arrest bevestigde het vonnis van het Gentse hof van beroep begin dit jaar: het Vlaams Blok is een partij die "kennelijk en systematisch" discrimineert. Op de trappen van het Hof van Cassatie zei Dewinter na het arrest dat "elke moslimvrouw die een hoofddoek draagt, een terugkeercontract tekent."

Na de uitzending van Polspoel en Desmet stak Blok-voorzitter Frank Vanhecke niet onder stoelen of banken dat hij zeer verveeld zit met Dewinters aangebrande statements, zeker nu de partij zich een ander imago probeert aan te meten.

Tegenover Marie-Rose Morel en in aanwezigheid van een aantal andere journalisten liet hij zich ontvallen: "Ik kan hem toch niet desavoueren?!" Ook Morel maakte er geen geheim van dat ze de koers van Dewinter meer dan beu is. Ze zit vooral verveeld met het feit dat de Vlaams Blok-top tegenwoordig een fulltime taak heeft gemaakt van het bijsturen van de communicatie van Dewinter.

Bron: De Standaard


Leve de vrije meningsuiting!

Beluisterd:
Mouse on Mars - Radical connector
Atreyu - The curse

U.S.U.R.A. - Open your mind
US3 - Cantaloop [L]