zaterdag, november 06, 2004

See no evil, hear no evil

Het moeilijke van een grote harde schijf is niet om ze vol te krijgen maar wel om ze ordelijk te houden. Deze week was ik nog maar eens bezig wat mappen op te ruimen toen ik in een uithoek van mijn schijf de installatiefile tegenkwam van het spel Terraformers.

Terraformers is niet zomaar een shooter. Deze shooter is speciaal ontwikkeld voor blinden en slechtzienden, wat niet wegneemt dat het niet kan gespeeld worden door iemand met een perfect paar kijkers. Er is speciaal voor de helderen van zicht zelfs een soort van "blind mode" waardoor je niets te zien krijgt van wat je eigenlijk aan het doen bent.

De tutorial en 2 volledige minuten in het spel, zolang heb ik het uitgehouden vooraleer ik compleet kierewiet werd door al de geluidjes die me omringden. Zo had je een geluid dat aangaf in welke richting je liep, een geluid dat min of meer aangaf hoe ver je je van een muur of een voorwerp bevond, een geluid van bepaalde voorwerpen zoals sleutels en communicatietoestellen, geluid van je voetstappen, enzoverder. Met andere woorden, iets te veel input voor mijn arme hersenen. Moest het zicht mij dus ooit ontnomen worden dan vrees ik dat ik wel eens een zeer crappy gamer zou zijn.

Beluisterd:
Camper Van Beethoven - New Roman Times
Nellie McKay - David [L][mp3]