zaterdag, september 23, 2006

Save as draft

Ben ik de enige die zich meer en meer stoort aan het amateurisme bij de publicaties van De Standaard Online? Een recent voorbeeld:

Op de dool na ruzie met vriendinnetje
Link

De verdwijning van Een meisje van elf uit Haaltert was gisteren de hele dag vermist. De ouders van het meisje sloegen kort na de middag alarm en gaven haar verdwijning aan bij de politie. van Haaltert. Onmiddellijk werden alle middelen ingezet om het kind terug te vinden. Het ging om een onrustwekkende verdwijning.
De tiener was 's ochtends met de fiets vertrokken naar haar school De Luchtballon in Erembodegem, maar kwam daar nooit aan. Na de middag werd a een contact tussen de ouders en tussen de schooldirectie en haar ouders gistermiddag bleek dat ze spoorloos verdwenen was. Onmiddellijk werd een ,,Met twintig agenten van de lokale politie, steun van de federale politie en de cel Verdwijningen kwam een grootscheepse zoekactie in gang gezet. Omdat ze rond vijf uur nog in Aalst gesignaleerd was, vermoedde het parket dat ze weggelopen was, veeleer dan ontvoerd te zijn. Daarom werd Een opsporingsbericht werd verspreid via de televisie en dat leidde al snel naar een tip. Het traject van huis naar school werd volledig uitgekamd en de federale politie zette een helikopter in met een infra-rood- en warmtecamera'', zegt commissaris Johan De Coninck van de politiezone Haaltert.

Tot gisteravond halfacht werd koortsachtig naar de tiener gezocht, ondermeer in de buurt van de kerk van Haaltert en het gemeentehuis. Maar die zoekactie leverde geen resultaat op.

,,Het meisje is omstreeks vijf uur 's avonds vermoedelijk nog gezien in Aalst. We denken dus niet dat ze van straat is geplukt of ontvoerd, maar eerder is weggelopen. Toch kunnen we geen enkel risico nemen en er is een opsporingsbericht verspreid'', zei gisteravond nog woordvoerster Anelore Bruneel van het parket van Dendermonde.

En dat opsporingsbericht leidde kort na het verschijnen op televisie al meteen tot een gelukkige ontknoping. Een verpleegster van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst zag het kind had de nieuwsuitzending van de verdwijning gezien op de commerciƫle zender VTM. Toen de vrouw na haar dienst naar huis ging, zag ze het kind verdwaasd en moe ronddolen op de parking. van het ziekenhuis. De tiener werd binnengenomen en Ze bleek ongedeerd. Haar ouders konden haar terug in de armen sluiten.Blijkbaar wou ze het meisje niet naar school omat ze ruzie had met haar beste vriendinnetje. Ze had de hele middag in Aalst rondgedwaald. Een ruzie met haar beste schoolvriendinnetje woensdag bleek de oorzaak. Het kind wou daarom gisteren niet naar school en spijbelde. De hele middag doolde de tiener in Aalst verward rond.

Daarnaast zijn er ook nog de vele dubbele artikels,de soms ongelooflijk tenenkrullende vertalingen
(...) Functionarissen van de NASA en andere bemanningsleden van de shuttle vingen haar op en legden haar op de grond. Ze stond weer recht en zei ''jongen, als dit niet een beetje ambetant is''.

en een duidelijke vernieuwsbladisering.

De Standaard.
Niet langer de standaard?