zondag, juni 05, 2005

Fuck Oasis!

Whatever!Laat ik er maar eerlijk over zijn, er werd heel wat afgetwijfeld vooraleer ik mijn kaart bestelde voor het concert van Oasis. Ten eerste ging het over een groep die me 10 jaar geleden wist te boeien, maar naarmate de tijd vorderde (evenals de mindere albums), verloor ik - en samen met mij de rest van de wereld - de groep uit het oog. Ten tweede gingen ze een nieuw album uitbrengen waarvan me nog totaal niks bekend was. En ten derde, en zeker niet onbelangrijk, is dat de broertjes Gallagher na al die jaren nog steeds een kwalijke reputatie hebben.

Niettemin werd tot de aankoop van een kaart overgegaan en dat heb ik me gisteren op geen enkel ogenblik beklaagd. Dankzij VPRO's Luisterpaal had ik de voorbije week de kans me wat voor te bereiden op de nieuwe songs van Don't Believe the Truth. Zoals verwacht werd het avond vol oude en nieuwe songs.Ook al had Liam nogal de pest in omdat er een probleem was met zijn monitor (er waren trouwens wel meer problemen met de klank in het algemeen), Noel bleek er alleszins veel zin in te hebben. Hun "verval" van de laatste jaren heeft hen blijkbaar ook wat bescheidener gemaakt en er konden zelfs wat zelfrelativerende grapjes aan af. Al bij al een degelijk optreden.

En nu we toch over degelijk bezig zijn, blijkbaar trek ik betere foto's wanneer ik word rechtgehouden door de massa en erin slaag om mijn arm tot boven de hoofden en armen te strekken.

The Stands: 1 2
Oasis: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Een officieel Musicpages-verslag volgt nog.
*edit* review

(*) Momenteel in de Luisterpaal de nieuwste albums van o.a. Stuurbaard Bakkebaard, Maximo Park, El Tattoo Del Tigre, Spoon, Juliette Lewis & the Licks, Anne Clark, Turbonegro, Stephen Malkmus, Teenage Fanclub, Four Tet, Life of Agony, Galatasaray, Malcolm Middleton, At The Drive-In, The Tears, The National, Smog, The White Stripes