maandag, september 26, 2005

Telebeter?

Informatie over de nieuwe Telemeter:
Telenet liet ons enkele screenshots van de nieuwe Telemeter die momenteel getest wordt zien. De oplevering wordt in december verwacht. Enkele belangrijke inhoudelijke veranderingen voor de nieuwe meter staan al vast.

We sommen ze hier even op:

o Smalband
Wie over zijn limiet gaat, zal in de toekomst bij het surfen naar een waarschuwingspagina worden doorgestuurd (HTTP-redirect). Op die pagina zal het mogelijk zijn om te opteren voor het aankopen van extra volume, of voor het verder surfen op smalband.

De standaard optie voor klanten van 'low-end' producten wordt ingesteld op volume bijkopen, voor Expressnet-klanten op smalband. Verkeer dat op smalband gegenereerd wordt, wordt niet verder geteld of aangerekend.

PUB vraagt dat er in ieder geval de nodige duidelijke waarschuwingen worden ingebouwd, zodat klanten zeker niet zonder het te weten voor extra kosten staan.

o Upstream en downstream worden gescheiden en kunnen ook afzonderlijk besteld worden - jammer genoeg niet tegen dezelfde prijs. De notie van 'het totaal volume waarvan upstream' zoals dit nu bestaat, verdwijnt.

o Telenet kan onderscheid maken tussen bepaalde soorten trafiek, zodat er bijvoorbeeld een uitzondering kan gemaakt worden voor wie vermoedelijk per ongeluk op smalband kwam. Het systeem maakt het ook mogelijk om maatregelen te nemen tegen personen die besmet zijn met een virus, wat uiteraard een groot voordeel is. Daarnaast zal het mogelijk zijn om voor reeds betaalde diensten (zoals PCTV) het dataverbruik niet mee te laten tellen op de Telemeter.

o Het visuele gedeelte van de meter ziet er overzichtelijker en vooral duidelijker uit. De verbruikte data wordt onderverdeeld in standaard, bijgekocht en gratis (bv. PCTV) verbruik. Zo kan men duidelijk zien wanneer wat verbruikt wordt.

o Op de factuurdatum, wordt de meter op nul gezet.


Bron: [PUB]Nieuwsbrief 65
Copyright (c) 2001-2005 TIK vzw - Pandora User Base
Louizastraat 14, 2800 Mechelen - KBO# 863.508.747