zondag, augustus 07, 2005

Got ticket?

Concert Coldplay uitverkocht in iets meer dan uur uitverkocht

(...) Het on line-verkoopkanaal Tele Ticket Service stond in voor de afhandelingen van de bestellingen. Hoewel er een gemiddelde van één bestelling per seconde werd gerealiseerd, raakten de servers van Tele Ticket Service nooit overbelast. ,,In totaal werden er het eerste uur 11.525 tickets gereserveerd'', luidt het. ,,Het gemiddelde aantal tickets per klant bedraagt 3,2''.

Bron: De Standaard

Nooit overbelast? Pardon?
Ik meen me toch minstens vijftigmaal een grijs scherm te herinneren met de melding "Error 504 - Server overbelast", zowel afgelopen donderdag als gisteren zaterdag.

Enorm frustrerend is het, maar de kans dat er ooit een wijziging komt aan deze aanpak van ticketverkoop is zeer onwaarschijnlijk. Het concert raakt toch altijd uitverkocht wanneer dit probleem zich voordoet. Leve de markt van vraag en aanbod!

Maar goed, dat neemt niet weg dat ik aan kaarten ben geraakt. Tot mijn verbazing vond ik enkele uren na mijn tevergeefse pogingen in mijn mailbox een mail terug met daarin de bevestiging dat 4 tickets mijn deel zullen zijn (overbelasting?).

Plezier deelt men met vrienden en datzelfde geldt voor mijn 2 resterende tickets. Omdat die dingen nogal gegeerd zijn en ik geen verdeeldheid wil zaaien door vrienden tegen elkaar op te laten bieden, ga ik via loting laten beslissen wie de 2 tickets mag overnemen aan normale prijs (ticketprijs + verzending + pintje voor mijn geleverde inspanningen). Mailen, telefoneren of me aanspreken op café dus als je interesse hebt.