woensdag, juni 29, 2005

There's nothing new

Vrijdag dus. Nijdrop, Opwijk. Het was broeierig warm en het terras zat afgeladen vol. Maar niettemin was het allemaal binnen te doen. Tussen het binnendruppelende volk door stapten The Love Substitutes, een van de recentste namen op het nooit eindigende veelgroeperijlijstje van Mauro Pawlowski, het podium op. Mauro (op drums) is trouwens niet het enige bekende gezicht binnen The Love Substitutes. Ik hoef u heus niet meer te vertellen wie Craig Ward en Rudy Trouvé zijn. De line-up wordt vervolledigd door Bert Lenaerts, niet enkel omdat het met vier gemakkelijker kaarten is maar vooral omdat een bassist altijd van pas komt.

Improvisatie is het sleutelwoord bij The Love Substitutes en op dit niveau is dat smullen geblazen: Bert relax op bass, Mauro met zijn jazzy drumstijl, Craig met de ogen dicht en Trouvé met de gepaste woorden. Zowel band als publiek gingen op in de muziek. Er kwam zelfs een luide "Stop!" aan te pas om Craig Ward uit zijn muzikale roes te halen en nog snel een laatste riff te spelen voor de speeltijd erop zat. We kunnen al niet wachten tot hun tweede album uitkomt.

De tweede groep die aan de beurt was, was Vandal X. Onder het motto "twee is genoeg, drie is teveel" maken deze 2 Limburgers al jaren een stevig potje noise. Eén gitaar, één stel drums, een knoert van een stem en weirde samples, meer hebben ze niet nodig om trommelvliezen te doen scheuren. Live bewezen ze alvast dat een simpele aanpak niet minder doeltreffend hoeft te zijn.

Headliner van de avond was het New Yorkse Girls Against Boys. Hun debuut mag dan wel al van 1989 dateren en de heren mogen al wat ouder zijn, op het podium viel daar niets van te merken. Ondanks de tropische temperaturen stond er geen rem op hun inzet. Het zweet gutste hen van het lijf, snaren werden kapot gespeeld, maar er was geen houden aan. De zaal ging dan ook moeiteloos plat en bij de bisnummers was het kot helemaal te klein. Met goeie herinneringen en natte oksels werden we de zwoele nacht ingestuurd.

Setlist GvsB (te lui om fotootje te nemen):
* In like Flynn
* Thekindamzkyoulike
* Crash 17
* Wilmington
* Kill the sexplayer
* Disco 666
* Learned it
* Let it breathe
* Bass station
* Vera Cruz
* Cash machine
* Click click
* BFF
* Superfire

* Shark meat
* Bullet proof Cupid
* Lost kontrol
* Let me come back