dinsdag, mei 09, 2006

Nouvelles

Ik hoorde ze voor het eerst op de Lokerse Feesten vorig jaar, tussen The Cranes, Mercury Rev en The Cure in. Ze brachten één voor één klassiekers, zoals je ze nog niet vaak had gehoord. Het concept was de songs te laten brengen door muzikanten die niet vertrouwd waren met de originele nummers. Het project heette Nouvelle Vague en hun album droeg net dezelfde titel. Ondertussen is er een tweede album (Bande a part) en de mensen zijn zo vriendelijk enkele songs ter beluistering aan te bieden op hun site.Klik hier voor hun versies van "Love will tear us apart", "Guns of Brixton", "A forest", "The killing moon", "Heart of glass", "Fade to grey" en "Bela Lugosi's dead".

Volgens de mensen van De Morgen staan ze dit jaar trouwens ook op Pukkelpop, dat vandaag een eerste reeks namen bekendmaakte. Favorieten highlighten op de bill zou een beetje voorbarig zijn aangezien het lijstje allesbehalve definitief is, maar ik voorzie dit jaar naar alle waarschijnlijkheid toch weer enkele dagen door te brengen in Limburg.

En van het ene buitenland naar het andere, de komende 2 dagen zal ik me in regio Parijs bevinden, pour le travail évidemment.

Au soleil, sous la pluie, à midi ou à minuit...