dinsdag, februari 07, 2006

AB Fab

Heuglijk nieuws voor muziekliefhebbers ter lande die niet altijd de tijd, het geld of het geluk hebben om een concert bij te wonen. De AB is namelijk van plan Fabchannel achterna te gaan en concerten in streaming uit te zenden. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de financiering in zijn werk zal gaan (en dan hebben we het nog niet over het heikele punt van artiesten/platenmaatschappijen vs uitzendrechten), maar het is in mijn ogen alvast een geslaagder concept dan betalen om heruitzendingen van FC De Kampioenen te bekijken.

The revolution will not be televised.
It will be streamed online!

AB krijgt digitaal zusje

De Ancienne Belgique begint dit jaar nog met een ambitieuze uitbreiding. AB2 wordt een digitaal muziekcentrum dat de concertorganisator toelaat artiesten en muziekfans beter te bereiken.


[...] Stilstaan is achteruitgaan, zo redeneert de AB, dus gaat ze mee met de tijd. "In september moeten we klaar zijn om concerten te streamen", zegt Leyder. "Op 16 maart doen we een eerste test met een concert van de elektronica-act Briskey. In de begroting van 2006 staat de aanschaf van professioneel materiaal ingeschreven. Zo willen we de ABclub ombouwen tot een audiovisuele studio. Maar ook vanuit de grote zaal moeten we kunnen uitzenden."

Volledig artikel